АКТУАЛЬНО

«Лицарів Колумба» в Україні надали стипендії для семінаристів Київської семінарії

Вівторок, 23 червня 2020, 17:24
Підтримка покликань – один з найважливіших напрямків служіння Лицарів Колумба у світі, зокрема і в Україні. П’ять років тому київська рада Лицарів Колумба вирішила надавати щорічну навчальну стипендію для семінаристів Київської Трьохсвятительської духовної семінарії.

У неділю, 21 червня, після завершення Архиєрейської Божественної Літургії троє студентів КТДС отримали навчальні стипендії від представників лицарів.   

Цього разу Київську семінарію з почесною місією  відвідав провід київських осередків у складі національного радника бр. Миколи Мостов’яка та національного директора у справах програм бр. Романа Панівника, великих лицарів Ради #15802 бр. Миколи Дмитровського, Ради #15800 бр. Михайла Канафоцького, а також представників Ради #15800 бр. Леоніда Євмєньєва та бр. Володимира Клименка.

Вручення стипендій цього року збіглося із завершенням навчального року та врученням дипломів випускникам семінарії.

Божественну Літургію очолив Блаженніший Святослав. Із головним служителем співслужили преосвященний владика Богдан Дзюрах, ректор КТДС прот. Петро Жук, ректор Українського католицького університету о. д-р Богдан Прах, помічник національного капелана Лицарів Колумба в Україні прот. Володимир Мальчин, отці семінарії та запрошені священники.

У своїй проповіді Блаженніший Святослав відзначив: «Бути рибалками людей – це означає відкрити дорогу до Царства Небесного і життя вічного. Бути рибалками – це означає допомогти людям віднайти опору у своєму житті. Бути апостолом у світі – це означає привести людину до Бога. «Ідіть за Мною» – це покликання, яке сьогодні Господь через апостолів звертає до всіх людей».

Блаженніший Святослав наголошував, що відчути опору у сьогоденні ми зможемо лише тоді, коли станемо на дорогу нашого християнського покликання. Позаяк кожен із нас покликаний бути християнином і учнем Христа.

Бути рибалками людей також покликання кожного семінариста, який як майбутній священик має допомогти кожній людині своїм прикладом прийти до Бога.

Під час проповіді Блаженніший Святослав також привітав усіх чоловіків з Днем батька: «Хочу привітати всіх батьків. Хтось слушно сказав, що сьогодні нам дуже бракує присутності батька в сім’ї. Нова генерація дітей  має ризик перетворитися на покоління безбатченків. Таке велике завдання – відкрити в собі покликання бути батьком».

Проповідник відзначив: «Насправді кожен священник і кожен єпископ є батьком, який народжує до життя вічного. Неможливо бути добрим священником, якщо хтось у собі не відчуває змісту батьківського служіння тим, до кого Господь Бог його послав. Так важливо, щоб ви, дорогі татусі, відкрили зміст свого батьківського служіння як дорогу свого покликання. Так важливо, щоб ви для своїх рідних і близьких справді були точкою опори. Навчити дітей певності ви зможете лише тоді, коли самі будете учнями Христовими. Якщо ваші діти побачать, що ваша точка опори – віра в Христа, а не оманливий світ, то будьте певні, що ваше батьківське покликання ви виконаєте взірцево».

Після Божественної Літургії Глава УГКЦ вручив дипломи 10 випускникам семінарії. Вперше в історії випускники, окрім дипломів магістрів богослов’я КТДС, отримали також дипломи Українського католицького університету, з яким Київська семінарія афілійована.   

Після вручення дипломів Лицарі Колумба від імені Рад св. Володимира #15800, князя Аскольда #15802 та св. Василія #16250 вручили семінаристам  Олегу  Мокрику, Роману Кічулі та Андрію Тимчуку навчальні стипендії на загальну суму 39 000 грн.

На завершення Блаженніший Святослав подякував усім жертводавцям, які своїми пожертвами підтримують життя і діяльність семінарії: «Кожна крихта хліба, яку споживають наші семінаристи, є кимось пожертвувана. Пожертвувати на семінарію означає відняти від своїх вуст кусок хліба. І тому ми сьогодні повинні пам’ятати і в молитві згадувати всіх тих жертводавців з усієї країни та світу, які роблять можливим життя та існування нашої семінарії...»

Предстоятель звернувся до вірних з усього світу, щоб підтримували виховання і навчання майбутніх священників для нашої рідної Церкви.

https://lytsarikolumba.com/


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next