АКТУАЛЬНО

"Лицарі Колумба" в Києві молилися екологічну Хресну дорогу

Вівторок, 17 березня 2015, 10:05
14 березня 2015 року в парафії Святого Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі були проведені реколекції для «Лицарів Колумба», які провів о. Анатолій Тесля, священик Київської архиєпархії УГКЦ. Під час духовних наук присутні роздумували над тим, яким має бути життя християнина.

Особливістю цих реколекційних наук стало те, що «Лицарі Колумба», молячись майже дві години екологічну Хресну дорогу, мали можливість роздумувати над стражданнями та хресною смертю Спасителя і над тим, яку огидну і руйнівну дію має гріх для всього створеного Богом світу. Очолив моління о. Роман Романович, референт Бюро УГКЦ з питань екології Київської архиєпархії.

На закінчення Хресної дороги референт з питань екології звернувся до «Лицарів Колумба» з наукою, що стосувалася екологічного вчення Церкви про відповідальність за Богом створений світ. «Мабуть, чи не вперше на теренах нашої архиєпархії вірні мають можливість помолитись Хресну дорогу, яка спонукає нас задуматися над нашим гріховним, позначеним споживацтвом, способом життя та безвідповідальним ставлення до Божого створіння», - підкреслив о. Роман. В особливий спосіб священик порушив два болючих питання: проблема весняних підпалів сухої трави, наголошуючи, яку шкоду вони завдають флорі й фауні та шкідливій практиці використання штучних квітів та вінків. На завершення екореферент представив Великопісну екологічну ініціативу «Екологічне навернення для порятунку створіння» та роздав присутнім інформаційні буклети та флаєри.

«Сучасний світ потребує справжніх воїнів, які з любові до Бога та ближнього готові стати на захист цілого Божого створіння. Тож будьте ними!», - звернувся до «Лицарів Колумба» на завершення зустрічі священик.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next