АКТУАЛЬНО

«Лицарі Колумба» зібрали допомогу постраждалим від паводків

Четвер, 16 липня 2020, 12:01
15 липня в приміщенні Івано-Франківського архиєпархіального управління відбулася передача продуктів першої необхідності для постраждалих від повеней в західних регіонах України.

Допомогу зібрала найбільша у світі братерська організація, яка об’єднує чоловіків-католиків, «Лицарі Колумба». В Івано-Франківську перша рада Лицарів була заснована при архикатедральному і митрополичому соборі Воскресіння Христового.

«Коли наша Національна рада «Лицарів Колумба» почула про паводки на західних теренах України, одразу вирішила об‘єднати свої зусилля, щоби допомогти потребуючим. З ініціативи національного делегата Юрія Малецького було оголошено збірку. До неї долучилися Лицарі з різних куточків нашої Батьківщини. Рішенням Національної ради було вирішено сформувати продуктові набори для постраждалих від цих повеней», – розповідає п. Мирослав Мазур, делегат Івано-Франківської ради «Лицарів Колумба», яка діє при архикатедральному і митрополичому соборі Воскресіння Христового.

Допомога розрахована на постраждалих, які проживають на теренах Івано-Франківської митрополії УГКЦ.

Цю добру ініціативу поблагословив архиєпископ і митрополит Івано-Франкіський Володимир Війтишин.

«Сьогодні ми дякуємо Національній раді «Лицарів Колумба», а також нашим франківським Лицарям за їхню небайдужість та активну позицію. Коли трапляється горе, ми всі повинні постаратися об’єднати наші зусилля, бо ж ми всі - один Божий народ», – наголосив митрополит Володимир.

Допомогу до кінця цього тижня відправлять у райони, які найбільше постраждали від паводків.

Пригадуємо, що нещодавно митрополит Володимир провів зустріч із представниками благодійних організацій архиєпархії, а також екстрені збори протопресвітерів, головною темою яких стали пошуки шляхів надання допомоги постраждалим від паводків.

До слова, митрополит Володимир Війтишин також відвідав найбільш постраждалі сім’ї від повені у м. Галич.

Довідково

Рада «Лицарів Колумба» імені Андрея Шептицького при архикатедральному і митрополичому соборі Воскресіння Христового була заснована в 2014 р. Її капеланом є сотрудник собору та канцлер Курії Івано-Франківської архиєпархії прот. Віталій Федун.

Загалом же в Україні організаціє діє з 2012 р. та налічує тридцять три Ради.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next