АКТУАЛЬНО

Литва – у молитовному єднанні з людьми України

П'ятниця, 13 грудня 2013, 18:21
Єпископи Литви на засіданні Конференції Єпископів Литовської Римо-Католицької Церкви (основної конфесії цієї країни) прийняли заяву про солідарність з народом України.

Єпископам відомо, що люди України «сміливо піднімають свій голос і звертаються з проханням бути почутими».

«Єпископи Литви в молитві солідаризуються з прагненнями громадян України жити у вільній, незалежній і демократичній українській державі, яка б керувалася європейськими християнськими вартостями,» – говориться у заяві.

Своєю молитвою єпископи Литви «підтримують прагнення громадян України до свободи і запрошують усіх віруючих Литви поєднатися у молитві, солідаризуючись із людьми України».

Саме сьогодні, 13 грудня, опівдні, у духовному центрі Литви – Шілуві – у такому намірі була відправлена Божественна Літургія, яка транслювалася на радіо «Марія», що охоплює майже всю Литву і є доступним для багатьох віруючих цієї країни.

Шілува (Північна Литва) – одне із широко відомих у Литві та світі відпустових місць.

Тут 400 років тому (у 1610 р.) відбулося  одне з перших у Європі об’явлень Матері Божої.

З часу здобуття Незалежності у Шілуві кожного місяця, 13 числа, у день об’явлення Матері Божої у Фатімі (Португалія), відправляються Служби Божі за Литву і її людей.

Повний текст Заяви Конференції єпископів Литви подається далі:

 

Висловлюємо солідарність з народом України

Україна - один з найдавніших християнських країн Східної Європи – сьогодні знову в центрі уваги світової громадськості.

Люди цієї країни сміливо піднімають свій голос і звертаються з проханням бути почутими. Єпископи Литви у молитві солідаризуються з прагненнями громадян України жити у вільній, незалежній і демократичній українській державі, яка б керувалася європейськими християнськими вартостями.

Ми підтримуємо прагнення громадян України до свободи і запрошуємо усіх віруючих Литви поєднатися у молитві, в такий спосіб солідаризуючись із людьми України.

 

Єпископи Литви

13 грудня 2013 р.

Джерело Заяви Конференції Єпископів Литви: http://lvk.lcn.lt/naujienos/,211

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next