АКТУАЛЬНО

Луганські греко-католики відзначили престольне свято

Вівторок, 29 жовтня 2013, 12:32
У неділю, 27 жовтня, луганські греко-католики відзначили своє престольне свято. У церкві Царя Христа зібралося близько півсотні парафіян.

Святкове Богослужіння очолив владика Степан Меньок, Екзарх Донецько-Харківський УГКЦ. Також серед гостей був о. Ростислав Муховський, віце-канцлер Донецько-Харківського екзархату УГКЦ.

Поява греко-католиків на Луганщині в 1917 році пов'язана з діяльністю о. Потапія Ємельянова, який служив у с. Нижня Богданівка (нині - с. Червоний Жовтень Станично-Луганського р-ну). У 1927-му о.Потап був заарештований і засланий на Соловки. Він помер через 10 днів після свого звільнення, у серпні 1936 року. У 2003 році почався процес його беатифікації.

Свято Царя Христа було встановлене Папою Пієм ХІ в 1925 році. Парафія Царя Христа в м. Луганську була заснована в 1992. Нині її очолює о. Михайло Ющишин. У травні 2012 року парафію відвідав Блаженніший Святослав Шевчук, Глава УГКЦ. До речі, наприкінці 1980-х Святослав Шевчук служив у Ворошиловградському вищому військовому авіаційному училищі штурманів.

Католицький оглядач

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next