АКТУАЛЬНО

Луцький екзархат УГКЦ долучився до проведення екомісій

Вівторок, 11 листопада 2014, 13:22
У м. Рівне Луцького екзархату УГКЦ 7 листопада відбулися перші екологічні місії для порятунку створіння. Розпочалися місії Божественною Літургією в храмі Святого Миколая, яку очолив о. Володимир Лещишин, референт Бюро УГКЦ з питань екології в Луцькому екзархаті, у співслужінні з о. Євгеном Остапенком, деканом рівненським.

Екологічну науку референт зосередив на роздумах про безліч чудес, які оточують нас звідусіль, свідками яких ми стаємо щохвилини: Богом сотворений світ прекрасний, однак, на жаль, не кожна людина це помічає і вміє цим милуватися. «Та найгірше починається тоді, коли люди не лише не добачають і не дякують за отримані від Творця дари природи, а й безвідповідально до них ставляться, інколи просто знищуючи їх», – зазначив проповідник. Під час науки було наведено чимало прикладів з повсякденного життя, які демонструють як бережливе, так і безвідповідальне ставлення до природи.

По закінченні Святої Літургії отець Володимир розповів про діяльність Бюро УГКЦ з питань екології та залишив для парафіяльної бібліотеки низку книг екологічного змісту.

На завершення місій всім присутнім були роздані «Пам’ятки доброго християнина», які будуть їм нагадувати, що відповідальне ставлення до природного довкілля – це обов’язок, який випливає з віри в Бога-Творця і є нормою християнської поведінки.

Не пройшла ця місія і без практичної акції. На церковному подвір’ї було посаджене деревце. «Нехай воно зростає разом із зростом нашої відповідальності за створіння», – сказав на завершення захисник створіння Божого на теренах Луцького екзархату.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next