АКТУАЛЬНО

Львівські архиєреї відвідали Нью-Джерсі

Понеділок, 03 червня 2019, 18:09
2 червня 2019 року архиєпископ і митрополит Львівський Ігор Возьняк звершив Божественну Літургію у храмі Святого Івана Хрестителя в Нюарку (Нью-Джерсі, США) у співслужінні з єпископом-помічником Львівської архиєпархії Володимиром Груцою, екзархом Одеським Михайлом Бубнієм, а також священниками, які служать на теренах Америки. До спільної молитви чисельно долучилися парафіяни та гості з околиць.

Зі словом проповіді до вірних звернувся владика Володимир, наголошуючи на важливості єдності з Богом: «Неможливо мати знання про Бога чи говорити про Нього, а набагато важливіше бути та розмовляти з Ним. Як вказує євангельська розповідь від Івана, Ісус Христос у своїй Архиєрейській молитві пам’ятав про нас. Згодом Він віддав за нас життя як найвищий вияв любові. Через своє Вознесіння Він не покидає світ, а продовжує нами опікуватися, хоча не всі це визнають. В історії Церкви зароджувалися єресі, які потребували відповідної реакції. Святкуючи сьогодні неділю Святих Отців, пригадуємо собі подію І Нікейського Собору 325 р. Церква завжди потребує реформ, бо вона не є музеєм. У ній ми прагнемо жити». Владика наголосив на актуальності постійного свідоцтва вірних в кожний період історії.

Зі словом подяки до архиєреїв звернувся парох храму о. Тарас Свірчук, ЧНІ, наголосивши на важливості цієї урочистої Архиєрейської Літургії для парафіян та гостей храму; а також о. Тарас зазначив, що владики походять із родини Згромадження редемптористів.

По завершенні Літургії відбувся спільний обід у підвальному приміщенні храму, а відтак митрополит Львівський уділив всім присутнім архиєрейське благословення.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.lviv.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next