АКТУАЛЬНО

Львівські катехити поділилися різдвяною просфорою

Вівторок, 17 грудня 2019, 10:50
14 грудня катехити Львівської архиєпархії разом дякували Богу за прожитий рік та ділилися різдвяною просфорою. Цього року їх подячна Божественна Літургія відбулася у храмі Cвященномученика Климентія Шептицького.

Зі словом подяки та заохочення до присутніх на святі звернувся о. Богдан Луковський. Він наголосив на тому, що «праця катехита сповнена труднощів, але одночасно є радісною, бо ми несемо Добру Новину до всіх людей доброї волі». Під час богослужіння усі охочі могли приступити до Таїнства Покаяння – сповідав отець Богдан Калатин.

Про історію храму Священномученика Климентія Шептицького, про історію представлених у ньому збірок та про працю настоятеля храму отця доктора Севастіяна Дмитруха, який є невтомним збирачем творів сакрального мистецтва, співзасновником і директором Музею митрополита Андрея Шептицького, розповів працівник музею п. Юрій Ткач.

Опісля директор Катехитичного осередку Львівської архиєпархії УГКЦ п. Віра Ценглевич запросила катехитів до спільного частування та спілкування. «Кожного року, напередодні свята Миколая, ми ділимося різдвяною просфорою. Цей хліб є символом наших здобутків впродовж цього року. Також запрошую ділитися медом – нехай він підсолодить гіркоту наших цьогорічних втрат і негараздів», – розповіла п. Віра Ценглевич.

Закінчилася зустріч веселою різдвяною колядою.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://ct.ugcc.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next