АКТУАЛЬНО

Львівські отці-капелани відслужили панахиду в день столітнього ювілею полковника УПА Василя Левковича

П'ятниця, 07 лютого 2020, 14:24
6 лютого виповнилося сто років від дня народження військового діяча та полковника Української Повстанської Армії Василя Левковича.

З цієї нагоди отці-капелани Центру військового капеланства Львівської архиєпархії УГКЦ о. Андрій Хомишин, о. Юрій Цюпка та квінтет гарнізонного храму спільно з представниками міської влади і громадськості помолилися панахиду на полі для почесних поховань № 67 Личаківського кладовища та урочисто поклали квіти до могили Героя України.

Довідка: Василь Левкович був останнім із полковників Української Повстанської Армії. З 1938 по 1946 рр. був учасником ОУН та УПА аж до свого арешту у 1946 році. Потрапивши в полон у 1947 р., був засуджений до 25 років виправно-трудових таборів, у яких перебував аж до 1971 р. У 1997 р. Генеральна прокуратура України реабілітувала Василя Левковича. Після смерті останнього головного командира УПА генерал-хоружного Василя Кука Василь Левкович мав найвище офіцерське звання серед «упівців». Помер 13 грудня 2012 року.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://kapelanstvo.info

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next