АКТУАЛЬНО

Львівський центр опіки сиріт провів щорічний великодній фестиваль

Понеділок, 16 квітня 2018, 12:28
12 квітня 2018 року місія «Центр опіки сиріт» Львівської архиєпархії провела щорічний фестиваль «Великодні забави для дітей».

На свято приїхали діти зі Спеціалізованої школи-інтернату м. Рава-Руської; Краковецької школи-інтернату; НРЦ «Світанок», с. Гірник; Журавнівської санаторної школи-інтернату, районного дитячого будинку «Рідний Дім» Золочивської районної ради; НРЦ «Мрія»; Винниківської санаторної школи-інтернату; Дитячого будинку «Добре серце»; НРЦ Святого Миколая; Загальноосвітньої школи-інтернату №2; з п’яти дитячих будинків сімейного типу, дитячого хору «Ангелики» та вівтарної дружини Гарнізонного храму – всього понад 600 учасників.

Розпочався фестиваль Божественною Літургією, яку очолив отець Ярослав Максимців. Опісля відбулися майстер-класи, на яких дітвора виготовляла цікаві вироби на пасхальну тематику. Великодні  гаївки провів Дитячий телевізійний театр «Юрашки». Після спільної святкової трапези на усіх чекала конкурсна програма. На ній вихованці навчальних закладів представили свої «Пасхальні композиції» з танцями, віршами та піснями. Компетентне журі визначило переможців.

Серед спеціалізованих закладів перше місце і цікаву поїздку на майстер-клас у Тернопіль, який проведе Етномайстерня «Коза Дереза», виборов Навчально-реабілітаційний центр Святого Миколая. В номінації «Глядацькі симпатії» перемогли діти з  дитячого будинку сімейного типу, що на вул. Тракт Глинянський та отримали можливість взяти участь у майстер-класі з виготовлення піци в ресторані «Піца Челентано». III місце посіли дві команди зі Школи-інтернату м. Рава-Руської і НРЦ «Світанок», с. Гірник. Винниківська санаторна школа-інтернат посіла II місце та отримала ексклюзивні вишиванки від “Фолк Мода”. А I місце, можливість бути співорганізатором «Великодніх забав для дітей – 2019», символ фестивалю та скриньку для добрих справ від етномайстерні «Коза Дереза» виборола Львівська загальноосвітня школа-інтернат №2.

Традиційно на цьому святі Місія «Центр опіки сиріт» відзначає кращих волонтерів руху «Руки допомоги». Цьогоріч почесними волонтерами стали Андріана Баран та Володимир Марциненко. А взагалі, до організації цього свята були залучені представники 14 молодіжних осередків Львова.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.ugcc.lviv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next