АКТУАЛЬНО

Львівську духовну семінарію відвідав генеральний секретар Спільноти святого Егідія

Вівторок, 29 жовтня 2013, 10:43
У Львівській духовній семінарії Святого Духа відбулася зустріч семінарійної спільноти з генеральним секретарем Спільноти святого Егідія п. Адріано Роккуччі.

Зустріч стала можливою завдяки візиту Адріано Роккуччі до Львова в рамках конференції «Папа Франциск – надія нашого часу». Саме ця тема стала основною у доповіді п. Адріано перед слухачами із середовища семінарії. «Папа Франциск виправдовує очікування, покладені на нього одразу після його вибору на Апостольський Престол, - очікування любові та ніжності від Римського Архиєрея стосовно свого народу, своєї Церкви», - наголосив п. Роккуччі.

Крім того, генеральний секретар Спільноти святого Егідія поділився своїм особистим досвідом серед послідовників спільноти: «Не можна відділити опіку над бідними у діяльності парафії чи всієї Церкви. Адже це основа всього Євангелія Ісуса Христа, головна думка Благої Вістки. Сам Ісус Христос відкривав свою науку, передусім найбільш відкинутим та опущеним». Свою доповідь він завершив словами Папи Франциска, закликавши всіх присутніх «не боятися ніжності та любові, адже  це риси не слабких, а людей сильної волі».

Насамкінець, отець Орест Демко, віце-ректор семінарії, звернувся із словами подяки до гостя за його власний приклад дотримання науки Христа своїми вчинками у спільноті. Пану Роккуччі подарували пам’ятні подарунки від семінарійної спільноти.

 

Медіа-центр ЛДС

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next