АКТУАЛЬНО

Львів’ян запрошують на концерт-містерію «Страсті Христові»

Середа, 17 квітня 2019, 13:49
У Вербну неділю львів’ян і гостей міста запрошують на великопісний концерт-містерію «Страсті Христові», яку традиційно проводять у Львові напередодні Великодня.

Містерія відбудеться 21 квітня 2019 року в храмі Святих Володимира і Ольги УГКЦ.

«Уже традиційно ми маємо таку нагоду ввійти у Страсний тиждень, насолоджуючись музикою. Ця музика переплітається з текстами Святого Писання, які оспівують страждання Христові. Щорічно ця подія відбувається в різних локаціях нашого міста.  Цим ми хочемо донести, що музика є поліконфесійною, що вона не є власністю однієї з конфесій, але передає значно глибший досвід. Слухаючи музику, слухаючи тексти, роздумуючи над страстями Господніми, ми справді готуємо себе, щоб гідно і достойно пройти цей Страсний тиждень і побачити Христове Воскресіння. Тому якщо є така можливість, то варто нею скористатися, особливо коли ми говоримо про час Вербної неділі як час виборів. «Це ще й добра нагода подумати: кого обрав я? Я обрав іти за Христом, який через муки і страждання веде мене до Воскресіння». Тож закликаю прийти на концерт-містерію і побути в тиші молитви та, насолоджуючись музикою, доторкнутися  до чогось вічного, значущого. І нехай у цьому нам допоможе Господь», – зазначив капелан Львівської міської ради о. Павло Дроздяк.

Концерт відбудеться за участю Камерного оркестру Львівської філармонії під керівництвом Мирона Юсиповича.

«Львів є багатий своєю християнською традицією. Уже всьоме в нашому місті традиційно у Вербну неділю відбудеться великопісний концерт-містерія «Страсті Христові». Це дійство єднає, адже в підготуванні концерту спільно з нами беруть участь і громада парафії, і духовенство, і творчі колективи, які наповнюють храм музикою. Ми запрошуємо усіх львів’ян та гостей міста, аби вкотре разом духовно пережити передвеликодню містерію та підготуватися до зустрічі Христового Воскресіння», − сказав в. о. начальника управління внутрішньої політики ЛМР Петро Залуга.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://velychlviv.com

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next