АКТУАЛЬНО

Львів готується до загальноміської Хресної дороги

Четвер, 28 березня 2019, 16:37
28 березня 2019 року у Малій сесійні залі Львівської міської ради відбувся брифінг щодо проведення Хресної дороги вулицями міста у Хрестопоклонну неділю.

Участь у брифінгу взяли в.о. керівника управління внутрішньої політики ЛМР Петро Залуга, керівник прес-служби Курії Львівської архиєпархії, капелан Львівської міської ради отець Павло Дроздяк і заступник керівника управління транспорту ЛМР Ігор Собенко.

Організатори Хресної дороги проінформували журналістів  про маршрут і час проведення заходу, а також про зміни в русі громадського транспорту.    

Отець Павло Дроздяк наголосив на особливостях цьогорічної Хресної дороги, зокрема на тематиці, адже ця молитва буде в особливий спосіб присвячена Року родини, який проголосила Всеукраїнська рада Церков, а також постаті блаженного священномученика Климентія Шептицького. Малий процесійний хрест, який щороку довіряють певній категорії осіб, у цій Хресній дорозі нестимуть сім’ї.

Також  отець звернув увагу на те, що час виборів, які припадають саме на цю неділю, ніяк не суперечить проведенню традиційної Хресної дороги. Навпаки, це буде найкращий спосіб об’єднатися у спільній молитві за Україну, зробивши свій вибір, як громадяни цієї держави. «Для нас немає жодної перешкоди, щоб наші вірні мали можливість прийти на вибори, і немає нічого загрозливого в тому, щоб о 15:00 ми розпочали цю хресну ходу», - сказав священик. А ще він наголосив на тому, що важливо задля збереження миру та спокою молитовної ходи утриматися від будь-якої політичної агітації. «Єдиним символом, за яким ми будемо йти, – це святий животворний Хрест», - додав о. Павло.

Організатори закликають поставитися із розумінням до певних незручностей, спричинених таким масовим заходом, і запрошують усіх вірних долучитися до традиційної Хресної дороги вулицями Львова 31 березня 2019 року.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.lviv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next