АКТУАЛЬНО

Львів попрощався з Мирославом Скориком

П'ятниця, 05 червня 2020, 11:48
4 червня 2020 року в архикатедральному соборі Святого Юра Львів попрощався з Мирославом Скориком ― видатним композитором, народним артистом України, лауреатом премії імені Шевченка, Героєм України; Львів прощається з маестро, чия «Мелодія» стала справжнім духовним гімном українців.

Чин Панахиди очолив єпископ-помічник Львівської архиєпархії Володимир Груца.

Під час промови, звертаючись до родини Мирослава Скорика і всіх присутніх, протосинкел Львівської архиєпархії зазначив, що «разом із скорботою із свято-юрського пагорба лине подячна молитва за дар життя і творчості великого Маестро».

За словами владики Володимира, хоч би в якому віці людина відійшла у вічність, ми завжди будемо відчувати втрату.

Завершуючи проповідь, владика наголосив: «Маестро живе у своїй симфонії. Сьогодні нехай лине молитва про пам’ять, щоб ми його не забули. Найважливіше, щоб Бог зберіг його у своїй пам’яті. Бог є вічним, тому і пам’ять про нього буде вічною».

Поховають митця сьогодні, 5 червня, на Личаківському цвинтарі у Львові.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://sobor-svyura.lviv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next