АКТУАЛЬНО

Львів проведе Блаженнішого Любомира в останню путь безперервною молитвою

Четвер, 01 червня 2017, 16:34
Він був людиною, монахом, священнослужителем, Главою Церкви... Всюди, де Бог його ставив, він залишався Людиною. Як відомо, завжди небезпечно, коли ти займаєш певне місце в суспільстві, залишатися людиною. Глава УГКЦ та Синод Єпископів вирішили привезти тіло Блаженнішого Любомира до Львова. Бо він народився і провів велику частину життя тут. Він знав багатьох і його знали, тому це останній його візит до Львова.

Про це сказав владика Венедикт, нещодавно призначений Єпископом єпархії Святого Миколая УГКЦ з осідком в Чикаго (США), під час прес-брифінгу 1 червня у Львові.

Як стало відомо, близько 19:00 тіло Блаженнішого Любомира привезуть до архикатедрального собору Cвятого Юра. Його супроводжуватиме Блаженніший Святослав, Глава і Отець УГКЦ, який очолить Панахиду. Під час прес-брифінгу повідомили, що до суботи, 3 червня, тіло Блаженнішого Любомира постійно перебуватиме в соборі. У храмі цілодобово триватимуть богослужіння. За словами організаторів, безпосереднього підходу до тіла не буде, а можна буде молитовно вшанувати його.

У п’ятницю, 2 червня, о 10:00 розпочнеться Заупокійна Архиєрейська Літургія в архикатедральному соборі Святого Юра. Цього дня о 18:00 відбудеться Чин монашого парастасу, який будуть провадити представники всіх монаших спільнот.

3 червня, після Архиєрейської Божественної Літургії, яку очолить Блаженніший Святослав (початок о 9:00), відбудеться піша хода. Тіло Блаженнішого Любомира нестимуть на своїх раменах священики, миряни, військовослужбовці. Процесія завершиться біля храму Архистратига Михаїла. Усі охочі будуть мати змогу переглянути в режимі онлайн богослужіння на офіційному сайті Львівської архиєпархії, сайті «Духовна велич Львова», порталі «Твоє місто».

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next