АКТУАЛЬНО

Львівська архиєпархія УГКЦ долучилася до екологічних місій

Четвер, 30 жовтня 2014, 11:23
26 жовтня 2014 року Божого розпочалися «Екологічні місії для порятунку створіння» у Львівській архиєпархії УГКЦ, які вже другий місяць проводяться у різних єпархіях та екзархатах з ініціативи Бюро з питань екології.

Референт Бюро УГКЦ з питань екології о. Микола Пришляк розпочав екологічні місії у вищезгаданій архиєпархії із с. Заставне Глинянського деканату, священиком якого він є.

Отець зустрівся з учнями парафії, розповівши їм про сучасні проблеми у сфері екології та наголосивши на важливості неперервного процесу екологічної освіти і виховання, який має починатися в ранньому дитинстві (дошкільний рівень), коли закладаються основи свідомого ставлення до навколишнього середовища, і тривають впродовж усього життя людини – у школі, вищому навчальному закладі, після закінчення вищого навчального закладу – й охоплюють всі вікові професійні групи. Крім цього, референт зазначив, що криза загрожує існуванню не тільки людини, а й інших живих та не живих істот створених Богом.

Захисник Божого створіння спільно з отцем-деканом Володимиром Савчинським відслужили подячний молебень до Бога-Творця, під час якого особливими проханнями зверталися до Господа заступитися за своє створіння. Під час емісійного дня референт з питань екології зустрівся також і з місцевою владою, де обговорили проблемні питання сучасної екологічної катастрофи та шляхи виходу з неї.

На зустрічі з усіма парафіянами с. Заставне о. Микола розповів про покликання людини у світі, про її завдання шанувати Боже створіння – природу та дбайливо ставитися до навколишнього середовища. Крім того, надходили пропозиції від парафіян щодо вирішення проблем утилізації батарейок, люмінесцентних лампочок та сортування сміття в їхньому регіоні.

Наприкінці зустрічі референт-еколог подякував усім за увагу та цікаву дискусію і залишив світлодіодні лампочки, книги, наклейки та закладки екологічного характеру, як нагадування про важливість збереження природного довкілля – Божого створіння.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next