АКТУАЛЬНО

Львівський Архиєпископ і Митрополит Ігор відвідав Провінційний дім Сестер Служебниць у Львові

Четвер, 15 січня 2015, 10:54
14 січня 2015 р., на празник св. Василія Великого, гостем Сестер Служебниць у Львові був Високопреосвященний владика Ігор (Возьняк), Львівський Архиєпископ і Митрополит.

Владика Ігор разом із сестрами молився Божественну Літургію, під час якої пригадав про необхідність ревної молитви за мир в Україні, кінець сепаратистських настроїв і війни, що провадять російські елементи з бойовиками. Наш мирний народ у третьому тисячолітті переживає анексію Криму, що вчинила Росія, та війну, нав’язану тими ж воюючими прошарками.

Під час проповіді владика Ігор поділився роздумами про свято Господнього Обрізання, в якому Син Божий, Творець закону, став виконавцем закону. Ісус, як мале восьмиденне дитя, пролив кров під час обрізання, що стало знаком пролиття його спасенної крові при бичуванні та розп’ятті на хресті.

Роздумуючи про постать Василія Великого, владика наголосив, що цей святий прожив недовге життя, але зумів звершити багато добрих справ: здобув високі знання, але був скромним, відзначався невинністю життя, пильнував, щоби бути правдивим християнином, а не лише носити християнське ім’я.

Разом зі св. Григорієм св. Василій вчитувався у Святе Писання та перебував на глибокій молитві, прагнув зробити свою душу більш здібною любити Бога. Був безстрашним перед вельможами цього світу, не боявся говорити їм правду в очі. Боронив Церкву від аріанського єретичного вчення, помер зі словами: «Господи, у твої руки віддаю духа мого».

Після Літургії владика Ігор уділив сестрам архиєрейське благословення.

Сестри Служебниці, Львів

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next