АКТУАЛЬНО

Львівський та Київський “сегменти” Курії провели спільне засідання Патріарших структур УГКЦ

Середа, 24 квітня 2019, 09:45
У вівторок, 23 квітня 2019 року, відбулося засідання всіх голів (керівників) Патріарших структур УГКЦ. “Львівське крило” Патріаршої курії на чолі з її адміністратором о. Андрієм Максимовичем мали робочу зустріч у Патріаршому домі у Львові, а “київський сегмент” — у самому серці УГКЦ, у Києві, — очолив о. Володимир Містерман, заступник адміністратора.

Головна тема зустрічі у Львові — презентація діяльності Комісії УГКЦ у справах родини. “Колись наша Церква була збережена в домашній Церкві, тобто молитвами і вірністю наших дідів, прадідів. А сьогодні обов’язок Церкви — зберегти сім’ю”, — зауважив голова Комісії УГКЦ у справах родини о. Василь Нестер. Загалом він розповів про виклики, які тепер переживає сім’я, а також наголосив, що дбання про християнську родину не може бути другорядним питанням для Церкви.

У Києві, обговорюючи поточну діяльність кожної з комісій, усі присутні дійшли до висновку: такі зустрічі потрібно робити якомога частіше, щоб спільно обговорювати і аналізувати події, які переживає сучасне суспільство.

“Наша Церква повинна бути постійно готовою дати адекватну відповідь на всі виклики, які ставить перед нами мінливий світ, — наголосив заступник адміністратора Курії о. Володимир Містерман. — Саме ми усі, як Патріарша курія, покликані допомагати Блаженнішому Святославові та нашій УГКЦ у цьому”.

На завершення зустрічі адміністрація привітала всіх тих, хто у квітні відзначав свої дні народження. Окрім цього, всі взаємно привітали одні одних із Воскресінням Христовим.

“Коли синхронно збираються всі голови Патріарших структур, одні в Києві, а інші у Львові, а ще інші через сучасні засоби зв’язку теж долучаються до зустрічі, то це означає одне: Церква живе і розвивається! А якщо Церква живе, то добрих новин не бракуватиме! Поставили собі за амбітну мету: “заразити” позитивом і духом Воскресіння все наше українське суспільство, яке вже втомилося від поганих новин і, як свіжий ковток повітря, потребує правдивих, автентичних новин про вічне”, — наголосив заступник адміністратора о. Володимир Містерман.

Повідомив о. Володимир Містерман


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next