АКТУАЛЬНО

Львівські капелани завітали із благословенням для Українського клубу до ОАЕ

Вівторок, 06 березня 2018, 12:20
3 березня 2018 року пройшло урочисте відкриття Українського клубу, першої офіційної української громадської організації в ОАЕ. На заході побували отець-настоятель гарнізонного храму Святих апостолів Петра і Павла, голова Центру військового капеланства Львівської архиєпархії УГКЦ Степан Сус та капелан Центру студентського капеланства Львівської архиєпархії УГКЦ о. Богдан Кулик.

Завдяки намаганням і праці українців в ОАЕ, які хочуть узаконити значення української діаспори, почав існувати Український клуб. Це його перше офіційне визнання на держаному рівні. Важливо згадати про те, що завдяки чуйності та підтримці наших земляків понад 100 поранених військовослужбовців, учасників АТО, пройшли реабілітацію у Об’єднаних арабських еміратах.

Особливої урочистості заходу додали почесні гості: президент Світового конгресу Українців Євген Чолій та представник Світового конгресу українців в Брюсселі, Марина Ярошевич. Президент СКУ звернувся до громади з промовою про необхідність єднання українців світу. Він підкреслив важливість і користь співпраці як між українцями, що живуть в ОАЕ, так і між українськими громадами різних держав для створення єдиної потужної української діаспори і зміцнення значення України у світі.

Олена Лук’янова, президент та засновник Українського клубу, зробила короткий екскурс в історію створення та початок роботи організації, розповіла товариству про плани діяльності та запросила всіх охочих долучатися до роботи Клубу. 4 березня відбулася Свята Літургія українською мовою у St. Mary’s Catholic Church. Службу відправили о. Степан Сус та о. Богдан Кулик.

Святкування завершив виступ українського скрипаля-віртуоза Василя Попадюка та запальні українські танці, а молода художниця на очах у гостей намалювала картину золотим піском. Митець зобразила сокола, національний символ Еміратів, та журавля, як образ України, та їхню близькість на полотні як можливу близькість наших культур і перспективи взаємного культурного збагачення. До слова, гасло Українського клубу: “Єднаймося заради майбутнього!”

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.kapelanstvo.info


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next