АКТУАЛЬНО

Львів’яни відсвяткували празник у студентському храмі Блаженного Олексія Зарицького

Понеділок, 26 жовтня 2020, 12:52
25 жовтня 2020 року у Львові відбулося храмове свято студентського храму Блаженного священномученика Олексія Зарицького. Архиєрейську Божественну Літургію очолив єпископ курії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ Степан Сус.

До молитви долучилися отці-капелани Львівської архиєпархії УГКЦ, зокрема, голова Центру студентського капеланства та настоятель храму о. Юрій Остап’юк, синкел у справах капеланства отець Андрій Хомишин, голова Центру військового капеланства о. Тарас Михальчук, ієромонах Студійського уставу отець Сава Масник і студентські капелани о. Ігор Хомічак та о. Мар’ян Мисяковський.

У своєму вітальному слові владика Степан побажав усім присутнім виявляти своє християнство і хвалитися побожністю: «Бо тоді ми є успішними у власному житті та можемо наповнювати його правильним змістом, щоби прожити гідно. А невдачі на шляху трапляються для нашого зміцнення у вірі. Також потрібно брати приклад із блаженного священномученика Олексія Зарицького і молитися про його заступництво».

Після Літургії спільнота студентських капеланів висловила подяку та подарувала ікону прихожанам, жертводавцям і добрим друзям – пані Світлані та пану Ігорю Гринкевичам, які допомогли подбати за красу студентського храму і храмової території.

Також цього дня відбувся ярмарок волонтерського простору DoBro, який надав празникові святкової атмосфери. Студенти запропонували книги, речі ручної роботи, випічку і запашні напої. Окрім цього поспівали разом із прихожанами та студентською спільнотою. Кошти, зібрані на ярмарках, будуть направлені на проєкти волонтерського простору DoBro, який працює з дітьми та підлітками на Донбасі.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://kapelanstvo.info

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next