АКТУАЛЬНО

Любити свою країну – так просто!

Четвер, 29 серпня 2019, 10:40
23 серпня 2019 року з нагоди Дня прапора в міському парку культури і відпочинку ім. Т. Г. Шевченка, що в Івано-Франківську, відбувся екодень «Любити свою країну – так просто!».

Основна мета заходу – формувати в дітей і підлітків екологічну свідомість, привавати любов до рідної землі та пропагування збереження навколишнього середовища.

Екодень відбувся за ініціативи Бюро УГКЦ із питань екології у співпраці з Департаментом культури виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, Службою у справах дітей та підтримки Управління патрульної поліції Івано-Франківської області та Дністровського БУВР. 

Розпочався захід інструктажем та ознайомленням із правилами дорожнього руху від патрульної поліції і благословенням учасників велопробігу свяченою водою. Далі дітки, кожен на своєму екологічному транспортному засобі, зробили круг навколо міського озера із зупинкою біля ротонди Божої Матері, де спільно помолилися в наміренні за збереження краси рідного краю. Опісля найбільш вправні велосипедисти мали змогу перевірити своє вміння їзди, долаючи різні перешкоди. Наймолодшому учаснику велопробігу виповнилося всього 3 рочки.

Паралельно всі охочі мали змогу ближче ознайомитися із взірцями альтернативних джерел енергії: фотовольтаїчною станцією, сонячною кухнею, вітровою електростанцією та іншими цікавинками від Екобюро, а також перевірити фізико-хімічні властивості води у виїзній лабораторії Дністровського БУВР. Для поглиблення знань про необхідність збереження навколишнього середовища учасника мали змогу ознайомитися з тематичними виданнями церковної природоохоронної інституції, а для найменших учасників п. Ірина Дзуль презентувала авторську екоказочку «Блакитний скарб» та іншу дитячу еколітературу.

У другій частині екодня більш спритні діти взяли участь у захопливому екоквесті, який приготував референт Бюро з питань екології в Івано-Франківській архиєпархії о. Михайл Дзуль спільно з аніматорами, а їхні братчики й сестрички з батьки – в концертній програмі дитячих вокальних студій м. Івано-Франківська. У часі концерту кожен охочий мав можливість взяти участь у вікторинах і здобути цікаві призи.

Переможці та найбактивніші учасники заходу були нагороджені подарунками від міського голови, а також отримали пам’ятки й корисну літературу від Екобюро та патрульної поліції, а всі учасники почастувались морозивом ісолодощами, які люб’язно надали місцеві підприємці.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ із питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next