АКТУАЛЬНО

Любити все створіння: лише полюбивши, стаємо здатні зберігати

Вівторок, 18 жовтня 2016, 12:34
Екологічні місії, які проводить Бюро з питань екології УГКЦ, мають за мету цілісне та комплексне навчання та виховання людини у напрямку любові до сотвореного Богом світу. Важливо зауважити про плідність цієї ініціативи, яка вже третій рік поспіль крокує Україною, спонукаючи до роздумів та навернення не тільки віруючих, а й людей, які не знають Бога, або ж не є практикуючими християнами.

Перша екологічна  місія на теренах Східної України цього року відбулася у м. Нікополь Запорізької області стараннями екореферента о. Михайла Неїжмака. У цьому місті немає постійного осередку УГКЦ, але є цікаві та відкриті люди, які бажають, щоб їхнє місто було чистим, а люди екологічно свідомими.

У співпраці з місцевим активістом та багаторічним приятелем Екобюро Юрієм Бабініним о. Михайло 12 жовтня завітав до місцевого КЗ НСЗШ I-III-ступенів №6. Прибувши до школи, захисник Божого створіння провів тематичний урок екологічного виховання для учнів 8-го класу. Оскільки подібна зустріч була першою, на початку отець  презентував діяльність церковної екологічної інституції та напрямки діяльності.

Учні ознайомилися також з виданнями Екобюро. У формі жвавого діалогу діти поділилися власним досвідом збереження довкілля та розказали про проблеми свого міста. Відеоролик «Через прості дії ми здатні змінити світ» став добрим підтвердженням слів екореферента та чітко показав гріховність і шкідливість людських вчинків, що згубно впливають на весь сотворений світ. Отець подякував директору школи Леоніду Каряку за можливість зустрічі, залишив для школи комплект ековидань, а учням побажав бути прикладом для інших, а головне любити все створіння, лише полюбивши, стаємо здатні зберігати.

Наступна зустріч екологічної програми дня відбулася у міській раді міста Нікополя із заступником мера Світланою Загрудною. Пані Світлана гостинно та відкрито сприйняла цей візит. Головними темами спілкування представника Екобюро з представником місцевої влади були:

1) ознайомлення з екологічною церковною інституцією;

2) шляхи майбутньої співпраці і точки дотику;

3) пропозиції у питаннях енергозбереження та енергоефективності, енергоаудит;

За підсумками цієї зустрічі було вирішено продовжити співпрацю, а пані мер наприкінці додала: «Діяльність Екобюро УГКЦ у сучасному світі є надзвичайно потрібною, особливо для міста Нікополь, і ми готові до спільної праці».

Завершальним моментом екомісій став візит до Нікопольської дитячої бібліотеки №4, де о. Михайло Неїжмак передав екологічну літературу та видання для користування читачам. «Роблячи цю добру справу через діяльність бібліотеки, ви стаєте співтворцем зміни свідомості людей та сприяєте преображенню власного міста», – сказав на завершення екореферент.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next