АКТУАЛЬНО

Люблінська «Обнова» відсвяткувала свій третій день народження

Понеділок, 10 червня 2019, 12:46
2 червня 2019 року Товариство українських студентів-католиків «Обнова» у місті Люблін (Польща) відсвяткувало свій день народження. Це перше ТУСК «Обнова» після відродження в 90-х рр. ХХ ст., котре діє поза межами України.

Голова цієї молодіжної організації УГКЦ Марія Николишин провела презентацію, розповіла про мету і діяльність організації, підбила підсумок її роботи впродовж трьох років.

«"Обнова" – це моя сім’я, це люди, які шукають чогось більшого, шукають Бога. Вони не зациклені на собі, але хочуть допомагати іншим, кожен з нас – це частинка чогось великого, – каже Марія Николишин. – Наші зустрічі – це не формальність і не зобов’язання. Сюди може прийти будь-хто і він буде почутий: ми вислуховуємо кожну думку та маємо можливість бути почутими. А це вже багато означає».

Після цього учасники провели дискусію про майбутню стратегію розвитку ТУСК «Обнова» у місті Люблін, залучення нових учасників, впровадження нових проектів та пошук фінансування.

Святкування завершилося пікніком у дворі парафіяльного будинку храму Різдва Пресвятої Богородиці у Любліні.

За час свого існування «Обнова» у Любліні вже встигла реалізувати масу проектів, серед яких – реколекції, котрі збирають українську молодь із всієї Польщі. За співпраці із сестрами служебницями НДМ в Перемишлі Товариство організувало вже сім турів реколекцій в реколекційному домі «Effata». Серед учасників є студенти та працююча українська молодь, що живе у Польщі, однак приїжджають також обновляни із України.

Учасники спільноти запрошують долучатися до їхнього осередку, брати активну участь у їхніх проектах та різних ініціативах.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://dyvensvit.org


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next