АКТУАЛЬНО

Любомир (Гузар) порекомендував українським підприємцям бути більш далекоглядними і шанувати гідність своїх працівників

Неділя, 24 травня 2015, 16:21
«Не шукайте швидких і легких рішень. Думайте далеко, вивчайте кращі світові практики. Думайте, як провадити бізнес так, щоб не заробити на сьогодні- завтра, а щоб мати тривалі доходи і, по змозі, давати якомога більшій кількості людей можливість працювати гідно», – з таким закликом Блаженніший Любомир (Гураз), Архиєпископ-емерит УГКЦ, звернувся до підприємців у Львівській бізнес-школі УКУ.

Зустріч відбулася в рамках відзначення ювілейного року 150-ліття від народження митрополита Андрея Шептицького. «Пізнати, щоб наслідувати», – розпочав зустріч Блаженніший Любомир і додав, що важливо не просто знати про діяльність митрополита, а й наслідувати його.

Під час зустрічі єпископ УГКЦ відповідав на запитання із залу, а тому зачепив різні теми.

Зокрема на запитання, як пробачити Росії, Блаженніший відповів, що українці можуть навчити росіян бути справжніми патріотами, а не шовіністами: «Ми маємо наполягати на своїх правах, але не повинні формувати наше ставлення до Росії на основі ненависті. Митрополит Андрей Шептицький поїхав до Росії, щоб там поширювати церкву, багато зробив там. Хоча в ті часи Росія не була для нас великим другом. Однак Митрополит не вагався і поїхав туди, щоб підтримати Росію. Саме він встановив Російський екзархат. Він завжди був готовий помагати іншим настільки, наскільки він міг. Якщо ми хочемо бути українськими патріотами, то поставмо собі запитання: що можемо зробити, аби росіяни були патріотами Росії, а не шовіністами?».

Блаженніший Любомир також розповів, що означає бути християнином і патріотом водночас: «Християнський патріотизм – це любити свій народ і бути вірним йому до смерті. Але не можна, водночас, ненавидіти якийсь інший народ, бо це противиться Божому закону».

Під час зустрічі підприємці також підняли питання корупції. «Церква мусить співпрацювати з державою, роблячи усе можливе, аби причини корупції зникли (і ніякому разі, корупція не може бути у Церкві), –  зазначив Блаженніший. –  Корупція – це гріх, якого треба позбутися. Не достатньо сказати, що корупція буде покарана. Ми не позбудемося її, поки люди самі не перестануть красти».

Звернувся Любомир (Гузар) також і до молоді. Він радить  усім молодим українцям їхати за кордон, щоб там навчатися, але повернутись і впроваджувати здобуті знання в Україні. «Так колись робила Японія, яка висилала студентів по цілому світі, але всі вони повернулися додому і те, чого навчилися, впроваджували вдома. Не треба боятися їхати за кордон, треба боятися там залишитися. За кордоном ви не будете щасливі, бо там завжди будете громадянином другої касти».

Як наголосив Блаженніший, у нас, українців, попереду багато роботи, бо Україну треба будувати заново. Не відбудовувати, а, власне, будувати нову: «Зміни завжди болючі, і ми упереджено ставимося до змін. Але не треба боятися, треба зціпити зуби і працювати. Без праці нам ніхто нічого не дасть».

Ви також можете переглянути повний відеозапис зустрічі з Блаженнішим Любомиром у LvBS.

Прес-служба Львівської бізнес-школи УКУ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next