АКТУАЛЬНО

Любов Церкви-матері чернівецькі волонтери дарують потребуючим

Четвер, 09 серпня 2018, 11:56
Уже другий місяць триває соціальне служіння мирянських спільнот парафії катедрального собору Успіння Пресвятої Богородиці в Чернівцях. Проект «Я був голодний...», який передбачає безкоштовні гарячі обіди в парафіяльній їдальні, доповнився новим проектом – «Я був хворий, і ви навідались до мене». Керівник проекту – сотрудник катедрального храму отець Любомир Іваночко, котрий з благословення Чернівецького архиєрея Йосафата (Мощича) очолює соціальне служіння мирян.

У рамках нового проекту миряни собору відвідали Центр медико-соціальної реабілітації осіб, які перенесли бойову психологічну травму Чернівецької обласної психіатричної лікарні.

«Добровольці Божі» навідалися до п’ятнадцяти воїнів АТО та шістдесяти п’яти хворих відділення закритого типу. До таких відвідин волонтери готують хворим гостинець. Крім того, вони несуть до шпиталю свою віру, яка конче потрібна хворим для одужання, Господню надію, без котрої немає в цих людей майбутнього і любов Церкви-матері, яка пригортає до Христа.

Як повідомив куратор соціального служіння отець Любомир Іваночко, «це вдруге протягом останнього місяця спільноти катедрального собору наповнюють простягнуті руки потребуючих. Загально ми допомогли ста шістдесяти особам». Безстроковий марафон соціального служіння в Чернівцях триває.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.ugcc.cv.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next