АКТУАЛЬНО

Люди літнього віку за сприяння БФ "Карітас-Київ" побували на екскурсії в Переяславі-Хмельницькому

Четвер, 29 червня 2017, 17:32
БФ «Карітас-Київ» у рамках програми «Місце зустрічі: діалог» організував екскурсійну поїздку до м. Переяслав-Хмельницький Київської області. Учасники екскурсії відвідали три музеї та здійснили пішу екскурсію містом.

Розпочали оглядову екскурсію з комплексу церковних будівель, серед яких першим був Єпископський двір. Знаходиться ця пам'ятка в центрі колишнього дитинця. Сюди входить Михайлівська церква, збудована на місці Михайлівського собору ХІ століття, саме тут ховали переяславських князів. За кілька метрів розташувалася Успенська церква. Неподалік знаходиться історична пам'ятка - площа Переяславської ради. Присутні згадували  історичні факти та насолоджувалися чудовими краєвидами.

Потім відвідали Музей-діораму «Битва за Дніпро в районі Переяслав-Хмельницького восени 1943 року». У музеї представлені живописні та скульптурні роботи, портретна галерея, особисті речі воїнів, листи, нагороди, зброя, плакати, газети та ін. Усі відвідувачі згадували та ділилися власними спогадами про пережите під час війни та багато спілкувалися.

Крім цього, люди літнього віку побували в Музеї народної архітектури та побуту просто неба. Територія музею дуже велика (385 пам'яток народної архітектури і побуту різних етапів історії України). Чудове поєднання, що складається з п'яти церков, двадцяти сільських будиночків, вітряків, власноруч створених озер. 

На зворотному шляху до Києва, ділились враженнями, вітали із днем народження ювілярів та дякували Богові за чудово проведений день.

Повідомив о. Роман Сиротич

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next