АКТУАЛЬНО

«Літні духовно-екологічні табори» - центральна тема квартальної зустрічі референтів Бюро УГКЦ з питань екології

Четвер, 26 травня 2016, 10:54
24 травня 2016 року Божого при храмі Святих рівноапостольних Кирила і Методія, що в с. Крихівці, відбулася квартальна зустріч референтів Бюро УГКЦ із питань екології. Метою зустрічі була інтенсивна підготовка до організації та проведення літніх таборів.

Особливістю зустрічі стало те, що вона була проведена в день Учителів слов’янських у храмі на їхню честь, а головними доповідачами були отці зі Згромадження Воплоченого Слова, які, ділячись своїм чудовим досвідом щодо організації та проведенні літніх таборів, провели для екореферентів інтенсивний семінар.

Після спільної молитви і короткого вступу до слова було запрошено о. Йосафата Бойка, ВС, настоятеля цього храму та синкела у справах монашества Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ, який представив тему «Проголошення Божого Слова, сакраментально-літургійний вимір і дияконія – три стовпи, на яких тримається намет таборування». Провідною думкою доповідача було, що ті, хто від імені Церкви організовує літні табори, повинні завжди пам’ятати про головну їхню мету - духовний ріст і поглиблення християнської віри всіх тих, хто бере в них участь. Таке зростання у вірі стає можливим саме через цей потрійний вимір місійної діяльності Церкви, коли проголошене Боже Слово через активну участь у богослужіннях і Святих Таїнствах починає проростати і давати щедрі плоди у вигляді конкретних діл. Священик також розповів, що коли є справді щире бажання щось організувати, підсилене любов’ю, то тоді все інше, включно з матеріальною складовою, стає лише питаннями, які слід з Божою допомогою вирішити.

У двох наступних робочих блоках о.Софрон Зелінський, ВС, директор радіо «Дзвони», розповідав про практичні речі щодо організації літніх таборів на досвіді Згромадження Воплоченого Слова. Священик у доступний спосіб говорив про, на перший погляд, дуже прості речі, але без яких не може відбутися жоден літній табір. Розповідаючи про 16-річний досвід в організації та проведенні літніх таборів для різних вікових категорій, о.Софрон дав цінні поради і підказки щодо того, як слід все організувати, щоби табір відбувся і щоби з цього була максимальна користь, передусім духовна. Під час доповідей референти мали можливість задавати питання, які їх цікавили, отримуючи на них ґрунтовні відповіді.

У підсумковому робочому блоці о. Володимир Містерман, заступник керівника Бюро УГКЦ з питань екології, проаналізував служіння між'єпархіальної мережі екореферентів за перший квартал 2016 року та Великопісної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння», а також дав декілька підказок на найближчий період.

На завершення д-р Володимир Шеремета підбив підсумки діяльності Екобюро з часу останньої зустрічі єпархіальних референтів, застановився на меті та основних завданнях проведення різноформатних духовно-екологічних таборів, а також поточних організаційних питаннях.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next