АКТУАЛЬНО

Літній дитячий табір на Кіровоградщині

Вівторок, 23 червня 2015, 15:30
Від 15 до 20 червня діти з парафій Кіровоградського протопресвітерства мали нагоду перебувати в літньому таборі на природі. Він був організований завдяки сестрам-монахиням Софії Дереш та Миколаї Штокало, ЗНСМФ, що служать при парафії Різдва святого Івана Хрестителя УГКЦ м. Кіровограда.

Дуже радо організаційно і фінансово цей проект підтримали священики протопресвітерства о. Іван Проць зі Знам’янки, о. Ярослав Волосецький з с. Роздолля,  на чолі з о. Іваном Третяком, протопресвітером Кіровоградським.

Перебуваючи разом, діти молилися за мир в Україні, слухали розповіді про Бога і Церкву, грали ігри й ставили вистави на основі євангельських притч. Оскільки літній табір відбувався на території с. Володимирівка Знамянського р-ну, де є наша парафія Св. Володимира Великого, то до табору завітали місцевий сільський голова п. Олег Муленков, голова Знам’янської районної ради п. Тетяна Михайлова і головний лікар комунального закладу «Знам’янський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» п. Наталя Гречина. Гості були дуже приємно вражені зустріччю з дітьми, сестрами та священиками.

«Це вперше ми організовуємо такий літній табір для дітей в нашому протопресвітерстві. Оскільки на цей проект ми не мали відповідних коштів, то вирішили своїми зусиллями разом із батьками зробити такий відпочинковий табір для дітей з наших парафій. Діти дуже радо взяли участь у ньому, хоч деякі побоялися їхати на природу і ночувати в палатках. Вважаю, що діти дуже багато скористали. Хоч погода не була надто сприятлива для перебування на природі, однак всі діти не хотіли повертатися додому і запитували, коли ми ще поїдемо. Ми також, священики і сестри, дуже багато з цього почерпнули для свого пастирського досвіду. Думаю, що на майбутнє старатимемося проводити такі заходи для дітей та молоді, але вже більш організовано і для більшої кількості», – сказав о. Іван Третяк, протопресвітер Кіровоградський.  

Прес-служба Кіровоградського протопресвітерства

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next