АКТУАЛЬНО

Літній християнський табір для дітей «Міст надії» в Улашківцях

Вівторок, 17 липня 2018, 22:45
9–17 липня 2018 року в селі Улашківці, на Тернопільщині, на базі монастиря отців василіан, сестри служебниці провели літній християнський табір для соціально-незахищених дітей благодійної програми «Міст надії».

Понад 50 дітей із різних куточків Західної України духовно і фізично відпочивали в цьому мальовничому місці, адже монастир в Улашківцях – відоме відпустове місце з двома чудотворними іконами – Пресвятої Богородиці й Івана Хрестителя.

Ігумен монастиря о. Власій Фуц і братія з великою гостинністю та любов’ю прийняли дітей.

День учасники розпочинали Божественною Літургією у монастирському храмі, а духівник табору о. Августин Запоточний, ЧСВВ, розповідав їм повчальну притчу. На катехитичних заняттях діти з провідниками й аніматорами ближче познайомилися з деякими біблійними постатями (Йосиф, Мойсей, Давид), а також роздумували над Таїнством Пресвятої Євхаристії. Під час табору діти брали участь у гуртках, на яких навчилися робити вервиці та чотки, свічки та сувеніри з гіпсу, а також кумедних восьминогів.

Діти багато спілкувалися, співали, танцювали, займалися спортом та просто бавилися на свіжому повітрі.

Аніматори – бр. Христофор Кушпіт, ЧСВВ, і Марія Лілас – придумували для дітей цікаві пізнавальні ігри, конкурси та змагання.

Під час табору діти ознайомилися з історією рідного краю, побувавши на екскурсії в Кам’янець-Подільському замку та Хотинській фортеці.

Діти залишали табір зі словами великої вдячності, сльозами радості через позитивний досвід й одночасно смутку від потреби розставання, а також із прагненням і надією повернутися сюди ще раз.

Складаємо велику подяку всім Добродіям, завдяки яким зміг відбутися цей табір, і нехай у всьому буде прославлений Господь!

Сестри служебниці, Львів

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next