АКТУАЛЬНО

Міністр культури відвідав музейний комплекс Патріарха Йосифа Сліпого в Заздрості

Вівторок, 19 липня 2016, 11:16
У неділю, 17 липня, Євген Нищук, міністр культури України, відвідав Музейно-меморіальний комплекс “Рідна хата Блаженнішого Патріарха і кардинала Йосифа Сліпого” у с. Заздрість Тернопільської області. Міністр ознайомився з родинним домом Патріарха та оглянув експозиції музею.

Зустрічав міністра о. Марко Семеген, президент товариства “Свята Софія” в Римі. Священик ознайомив його з історією створення Музейно-меморіального комплексу  та обговорив відзначення 125-ліття з дня народження Патріарха Йосифа, яке випадає на наступний рік. “Внесок Патріарха Йосифав у розвиток української культури є унікальним і неповторним, адже в усьому світі Патріарх творив українські культурні центри та дбав про збереження національної ідентичності українського народу в ті часи, коли  України, як держави, навіть не існувало на карті”, - наголосив о. Марко. Окрім цього, в каплиці родинної садиби Сліпих відбулася молитва за Україну.

Разом із міністром “Родинну хату” відвідали Степан Барна, Голова Тернопільської державної адміністрації, громадські та культурні діячі України. Євген Нищук назвав Меморіально-музейний комплекс справжнім духовним центром та подякував товариству “Свята Софія” за збереження і популяризацію спадщини Патріарха Йосифа Сліпого.

Додамо, що Музейно-меморіальний комплекс “Рідна хата Блаженнішого Патріарха і кардинала Йосифи Сліпого” був відновлений завдяки старанням та підтримці товариства “Свята Софія” (США), до його комплексу входить музейний зал з експозицією речей Патріарха Йосифа, трапезна, каплиця-церква та родинна хата Сліпих.

Прес-служба товариства “Свята Софія”

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next