АКТУАЛЬНО

Місія «Постуляційний центр беатифікації й канонізації святих УГКЦ» запрошує на черговий курс школи агіографії

П'ятниця, 14 серпня 2020, 13:25
Упродовж трьох днів, 25–27 серпня 2020 року, у Львові проходитиме школаагіографії, присвячена темі «Мучеництво – ісповідь віри від античності до сучасності». Зустріч організовує місія «Постуляційний центр беатифікації й канонізації святих УГКЦ».

Святіший Отець Франциск, вказуючи на приклад мученика Юстина, повчає: «Причиною його переслідування не була харитативна чи просвітницька діяльність, а ісповідання віри у воплоченого Бога – розп’ятого і воскреслого Христа. Саме Добра Новина та відповідність слову проповіді власного життя стала предметом переслідування мученика. Церква не є культурним осередком, ані соціальним організмом. Церква – сім’я Ісусова. Церква сповідує віру в Христа волоченого у плоті, адже саме за цю правду його було розп’ято».

«Церква свята не лише як тіло Христа і храм Святого Духа, але завдяки життю святих, яких не бракує у кожному поколінні. Проваджені Святим Духом, вони зуміли дати оригінальні відповіді, закорінені у Євангелії, на виклики часу. Їхня роль вирішальна у збереженні вірності Церкві Христа. Без їхньої харизми історія Церкви була б історією авторитетної інституції. Отож, принципові студії святих, їхнього життя і культу. Бачачи особливий вимір документів щодо святих, такі студії вимагають звернення до специфічного методу дослідження їхньої історії», – запевняють організатори курсу школи агіографії. 

Програма школи

25 серпня

10:00 – реєстрація, Львів, Патріарший дім, вул. Хуторівка, 35б

10:15 – о. Роман Тереховський, о. Полікарп Марцелюк, ЧСВВ, голова місії «Постуляційний центр беатифікації й канонізації святих УГКЦ», «Радість мучеництва – початки культу святих. Еволюція свідчення мучеників у добу І–ІІ ст. у Римській імперії».

11:30 – Марія Роза Вентуреллі, генеральна постуляторка сестер комбоніанок, Рим, «Беатифікації мучеників у сучасній Католицькій Церкві. Сучасні новомученики».

12:30 – Божественна Літургія – Обід

14:30 – п. Володимир Бірчак, старший науковий дослідник ІІЦ, «Консультація архівів репресивних органів влади. Структура архівних справ доби радянських репресій».

26 серпня

10:00 – о. д-р Юстин Бойко «Літургія спільноти ad locu martiri роль культу мучеників ІІІ–ІV cт. Depositio Martyrum – Мартирологи як літургійні календарі. Вшанування реліквій і культ мучеників IV–VII cт».

11:00 – п. Володимир Бірчак, старший науковий дослідник ІІЦ, «Верифікація архівних документів доби радянських репресій».

12:00 – Божественна Літургія – Обід

14:00 – п. Юлія Григорчук «Лікар Остап Селянський: життя як ісповідь віри у світлі свідчень і фактів».

27 серпня

10:00 – о. Василь Попелястий, доктор філософії, УКУ, «Богословська спадщина мученика. Твори свщмуч Йосафата Кунцевича».

11:00 – п. Тарас Откович  «Іконографія як історична пам'ять вірних мучеництва свщмуч Йосафата Кунцевича».

12:00 – п. Ірина Гнідик, кандидат історичних наук, «Особливості іконографії Богородиці на прикладі чудотворних ікон Венеції та Рима».

Зголоситися до участі у школі агіографії необхідно до 23 серпня 2020 року. Разом із заявкою бажано вказати кількість осіб від згромадження чи єпархії та власні побажання.

Зустріч проводитиметься як очно так і дистанційно у Google Meet.

Участь у школі передбачає організаційний внесок – 300 грн.

Місія «Постуляційний центр беатифікації й канонізації святих УГКЦ»

тел.: +380 32 235 46 89, тел. +38096 276 55 08, +38097 66 99 731

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://missiopc.blogspot.com

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next