АКТУАЛЬНО

Містечку милосердя святого Миколая виповнилося 15 років

Четвер, 14 листопада 2019, 09:09
13 листопада 2019 року, у Всесвітній день доброти, в Крихівцях на Івано-Франківщині відзначили п’ятнадцятиріччя з дня заснування Містечка святого Миколая. Зараз там під опікою сестер-монахинь чернечої родини Воплоченого Слова перебуває двадцять п’ятеро дітей віком від одного року і вісім місяців до дев’ятнадцяти років.

З самого початку в монастирі та новоствореному Містечку милосердя мешкали різні люди. Це були і одинокі матері з дітьми, і дівчатка-школярки, і старші – ті, кому не було де жити і куди іти. Разом з ними – три сестри-монахині, які опікувалися всіма – допомагали втриматися в житті, не впасти, а знайти себе, стати на ноги.

Впродовж п’ятнадцяти років у притулку побувало чимало потребуючих. У кожного з них своя історія і своя доля. Як кажуть сестри-монахині – над кожним з них Божий провід і Божа рука.

Тут не обмежують терміну перебування, особливо дівчаток, адже монастир жіночий. Хлопці можуть мешкати до підліткового віку – далі повертаються до своїх батьків чи родичів, які переважно є у кожного з них. Приймають у Містечку милосердя також сиріт – їх з часом всиновлювали родини під контролем соціальних служб.

Усі діти мають можливість займатися у гуртках в притулку або відвідувати гуртки в місті. Кожен обирає на свій смак. Також монахині з підопічними відвідують культурні заходи – концерти, спектаклі, кіно, фестивалі, тощо. Їздять на відпочинок – в гори, на море.

Самих сестер-монахинь підопічні називають мамами. Вони і справді як багатодітні мами. Хоча не скаржаться – кажуть, така їхня місія і що виховувати дітей і відкривати в них дари Божі –  приємна втома.

Офіційні святкування ювілею переносяться на 18 грудня, коли архиєпископ і митрополит Івано-Франківський Володимир Війтишин у храмі Святих Кирила і Методія у Крихівцях звершить Архиєрейську Божественну Літургію. Опісля відбудеться свято за участю вихованців та доброчинців Містечка милосердя святого Миколая.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next