АКТУАЛЬНО

Міжєпархіальна екомережа УГКЦ готується до проведення Екологічних місій

Четвер, 31 серпня 2017, 16:34
30 серпня в Івано-Франківську відбувалася третя квартальна зустріч єпархіальних та екзархальних референтів Бюро УГКЦ із питань екології. Зустріч була присвячена Екологічним місіям задля порятунку створіння, які проходять уже вчетверте, маючи за мету донести вчення Церкви про відповідальність за створіння до всіх прошарків населення і спричинитись до плекання християнської відповідальності за створений Богом світ та своє природне довкілля.

Зустріч розпочалася духовно-екологічними імпульсами о. Назарія Мицка, екореферента Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ, який спонукав присутніх застановитися над тим, чи є ми адресатами слова Божого і чи цілісно відкрились Божому слову, щоб могти ефективно свідчити його в сучасному світі.

Згодом о. Володимир Містерман, заступник керівника Бюро УГКЦ із питань екології, провів панорамний огляд духовно-екологічного вишколу для аніматорів християнських екологічних таборів «ЗеленСвіт-4», який відбувся в Селіне (Хорватія) влітку 2017 року. Опісля естафету перехопили о. О. Кобель, о. М. Дзуль, о. Т. Дзьоба, о. В. Шафран, о. М. Деревенчук і о. М. Кролевський, поділившись досвідом проведення єпархіальних та екзархальних духовно-екологічних таборів «ЗеленСвіт».

У наступному блоці о. Віталій Храбатин, викладач біблійних наук Івано-Франківського богословського університету, зосередив увагу присутніх на поклику Ісуса: де і як «ловити» молодих людей, щоби вони захотіли бути в Церкві й були готові стати на захист створіння Божого!

У третьому блоці відбулося підбиття підсумків і розгляд пропозицій щодо оптимізації праці під час проведення Екомісій 2017 року, а в останній частині д-р Володимир Шеремета, керівник Бюро УГКЦ із питань екології, здійснив короткий огляд діяльності цього бюро від початку року, а також загострив увагу на головних акцентах екологічного служіння Міжєпархіальної екомережі до  кінця 2017 року.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ із питань екології

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next