АКТУАЛЬНО

Міжконфесійні енергоаудити – екуменізм в дії

Понеділок, 13 лютого 2017, 20:06
6-11 лютого Бюро УГКЦ з питань екології здійснило чергову низку тепловізійних обстежень та енергоаудитів на теренах Київської, Запорізької та Дніпропетровської областей. Церковним екологам сприяла морозна погода, яка є необхідною для ефективного тепловізійного обстеження.

Практична екологічна місія розпочалась з Київської архиєпархії УГКЦ з Патріаршого Собору Воскресіння Христового та Київської Трьохсвятительської духовної семінарії УГКЦ. Окрім того також було обстежено на предмет можливостей підвищення енергоефективності та дружності до сотвореного Богом світу храм Святого Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі (м. Київ), Собор Вишгородської Богородиці (м. Вишгород), храм Великомученика Юрія у м. Василькові, а також храм свв. Володимира і Ольги та резиденція у м. Борисполі.

Особливістю цієї низки енергоаудитів став їх міжконфесійний характер. Так, наприклад, окрім Греко-Католицького храму Святих апостолів Петра і Павла у м. Токмаку та храму пророка Іллі (с. Снігурівка Запорізької області були здійснені тепловізійні обстеження храму Матері Божої Салетинської та Святого Антонія (Римо-Католицької Церкви), Святопокровського храму (УПЦ КП) та громади Євангельських християн баптистів у м. Нікополі, Дніпропетровської області.

В процесі обстежень практично всіх об’єктів було констатовано необхідність підвищення енергоефективності, та зменшення втрат тепла, електроенергії, газу та води. Зауважимо, що завдяки підвищенню енергоефективності сакральних та інших церковних будівель можна не лиш робити багатотисячні фінансові заощадження. Для християн підвищення енергоефективності та екологічності як храмів та домівок, так і самого повсякденного життя є одним із важливих аспектів свідчення віри та життя у Христі.

Сподіваємось, що проведені енергоаудити будуть сприяти не лише підвищенню енергоефективності окремих храмів та будівель, але й рівно ж і здійсненню найбільшої заповіді – заповіді Любові до Бога, ближнього і створіння Божого, а також ефективному екологічно-екуменічному спілкуванню.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next