АКТУАЛЬНО

Міжрелігійний форум “Hа шляху до миру та стабільності”

Понеділок, 23 грудня 2013, 10:01
З 19 по 22 грудня в Єрусалимі проходив форум «Міжнародний та міжрелігійний діалог: на шляху до миру та стабільності». Представники різних релігій та осіб зі світу культури і політики з більше ніж 30 країн зустрілися, щоб засвідчити своїм прикладом важливість мирного вирішення конфліктів, свою дружбу та братерство на Землі.

З благословення Блаженнішого Святослава (Шевчука) участь у форумі взяв о. Ігор Шабан, голова Комісії УГКЦ з екуменічного діалогу. Також з України на зустріч приїхав д-р Тарас Дзюбанський, директор Центру міжконфесійного та міжрелігійного діалогу «Лібертас».

Під час виступів і дискусій учасники зустрічі засвідчили, що існує лише єдиний шлях розвитку людства – це діалог. Вони підкреслили, що вести діалог не означає відмовитися від власної автентичності, а навпаки, відкритися до інших можна тільки за глибокого, ясного і радісного усвідомлення своєї автентичності та вкоріненості у своїх переконаннях.

Під час дискусії не залишилася поза увагою і сьогоднішня напружена ситуація в Україні. Учасників зустрічі цікавила інформація щодо можливості розв’язання конфлікту в нашій державі. У відповідь о. Ігор зазначив, що «Церква виступає проти будь-якого вияву насильства, адже тільки за допомогою діалогу можна дійти до порозуміння, бо діалог – це єдина альтернатива насильству». Усі учасники міжнародного форуму щиро підтримали український народ у його прагненні до розбудови громадянського суспільства та засвідчили свою солідарність.

Комісія УГКЦ сприяння єдності християн

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next