АКТУАЛЬНО

Міністр освіти і науки України зустрівся із студентами Папської української колегії святого Йосафата

Четвер, 03 грудня 2015, 12:49
2 грудня Міністр освіти і науки України Сергій Квіт зустрівся зі студентами Папської української колегії святого Йосафата. Зустріч відбулася на запрошення ректора колегії – о. Луіса Касіана. Дружня зустріч розпочалася після вечірньої молитви та спільної вечері в конференц-залі колегії. Пише прес-служба Папської української колегії святого Йосафата.

Незважаючи на те, що Сергій Квіт перебуває в Римі зі своєю дружиною в рамках приватного візиту, він люб'язно знаходить час для зустрічей та спілкування з українською громадою. Компетентність, конкретність, відкритість, знання реальних проблем і правдивість розмови – це те, що відразу вражає і не залишається поза увагою слухача міністра. 

Сергій Квіт зміг створити "живий контакт" зі студенством. У першій частині розмови Міністр представив загальну картину освітнього середовища України. Зокрема, п. Сергій акцентував на особливостях та нововведеннями, пов'язаних із визнанням богословської освіти в Україні та можливістю заснування шкіл релігійними організаціями. 

Потім відбувався другий блок зустрічі, адже 50 молодих студентів мали багато запитань до гостя. Питання були дуже конкретними та мотивованими, на що були дані не менш конкретні відповіді. Наприклад, під час такого діалогу торкнулися питань визнання дипломів, здобутих в європейських, зокрема папських, університетах.

Окрім того, студенти говорили з Міністром про перспективи богословів в українському науковому середовищі, про досвід католицького шкільництва та уроки християнської етики в державних школах. Звучали й запитання дуже серйозного характеру, а зокрема – про небезпеку гендерної політики та проблему корупції в українському освітньо-науковому середовищі. 

Не менш цікавими були відповіді високого гостя на запитання, пов'язані із труднощами сільських шкіл, проблемою видання підручників та заснуванням українських шкіл у середовищі нових хвиль українських емігрантів в Європі. 

Віра в українську освіту, освітян, науковців і тих, хто навчається, за словами Міністра, дають надію на краще майбутнє України. На його думку, важливість освіченості українців та потреба інвестицій у виховання та науку, на жаль, ще не зрозуміла навіть деяким політикам, депутатам та можновладцям. 

Однак, як зазначив Сергій Квіт, співпраця України з іншими економічно розвиненими європейськими державами та їхній досвід в освітньо-науковій сфері дадуть можливість також і нашій державі подолати всі труднощі та, вибудувавши свою українську модель освіти, стати не тільки країною освічених, а й економічно розвиненою, вільною та незалежною державою.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next