АКТУАЛЬНО

«Місія високого слова» о. Климентія Стасіва (ЧСВВ) відзначили у номінації «Золота книга України»

П'ятниця, 17 лютого 2017, 08:30
Ще одну вагому нагороду отримала книга священнослужителя Чину святого Василія Великого, багатолітнього генерального директора василіанського видавництва «Місіонер» о. Климентія Стасіва «Місія високого слова. Василіянське книговидання: минуле, сучасне і майбутнє» на третьому Всеукраїнському літературному конкурсі імені Леся Мартовича, що вже традиційно пройшов у місті Жовкві Львівської області, де жив і творив український письменник та громадський діяч.

Вручення нагород учасникам конкурсу відбулося 12 лютого, у день народження Леся Мартовича.

Видання, в якому автор глобально досліджує початки книговидавництва ще від монаха Нестора Літописця; подає унікальну інформацію про Святоонуфріївський монастир у Львові та причетність до його заснування Степана Дропана, який у 1460 році подарував монастирю друкарню; докладно розповідає про історію розвитку василіанського видавництва «Місіонер», видавничі осередки отців василіан закордоном та загалом стверджує високу значимість духовного слова, отримало відзнаку у номінації «Золота книга України» (у конкурсі в різних номінаціях змагалися представники з вісімнадцяти областей України).

Нагадаємо, що книга о. Климентія Стасіва, видана у 2015 році, отримала дві персональні відзнаки на 22-му Книжковому форумі видавців, зокрема й від президента Форуму видавців Олександри Коваль.

І вже стало відомо, що книга «Місія високого слова» також увійшла до короткого списку ХVІІІ Всеукраїнського рейтингу «Книжка року 2016» у номінації «Спеціальна література/довідкові видання» (нагородження лауреатів конкурсу відбудеться 17 лютого в Національній бібліотеці імені В. І. Вернадського).

Галина Мельник,
член Національної спілки журналістів України

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next