АКТУАЛЬНО

Міжнародну конференцію про нову соціальну етику в час пандемії проведуть онлайн

Четвер, 11 лютого 2021, 14:25
«У часи широкої ізоляції запрошуємо вас долучитися до розмови про те, як будувати кращі суспільства з духом солідарності», – під таким гаслом 23-26 лютого пройде міжнародна конференція «Цілісний розвиток людини в епоху цифрових технологій: бідність, міграція, пандемія та ідея нової соціальної етики».

Це вже третя щорічна конференція факультету Суспільних наук УКУ. Через пандемію конференція вперше пройде в онлайні, а тому долучитися до дискусії зможе кожен охочий. Детальна інформація та реєстрація тут: https://ihd.ucu.edu.ua/ihdda2021. Робоча мова конференції – англійська. 

Цьогоріч співорганізаторами міжнародної конференції є Український католицький університет, Джорджтаунський університет у Вашингтоні (Georgetown University), Університет Нотр-Дам, США (University of Notre Dame) та Папський університет святого Томи Аквінського у Римі (The Angelicum). Під час панельних дискусій протягом 4-х днів близько 40 видатних науковців з усього світу ділитимуться своїми знаннями та досвідом з широкою аудиторією: науковцями, активістами, підприємцями, журналістами, студентами тощо. У фокусі конференції – формування етичних принципів та моделей суспільного розвитку в світлі нових викликів сучасної епохи.

«У часи масштабної ізоляції ми пропонуємо світові поговорити про те, як будувати кращі суспільства з духом солідарності, – говорить Володимир Турчиновський, декан факультету Суспільних наук УКУ, співорганізатор конференції, який три роки тому ініціював проєкт "Integral Human Development in the Digital Age”. – У 2020-му році ми побачили чуда та прорив технологій, і як вони можуть допомогти нам залишатися на контакті, але ми також побачили ціну людської відстороненості й ізоляції. Проблеми сучасного світу стали оголені, і тепер ми маємо можливість чіткіше подумати про їхній етичний вимір». 

Через формат панельних дискусій та інтерв’ю на конференції ми розглянемо питання як зміцнити систему етики, яку ми застосовуємо до вирішення соціальних проблем. Серед доповідачів конференції: владика Борис Ґудзяк, архиєпископ та митрополит Філадельфійський, Президент УКУ; Остін Івері (Austen Ivereigh), біограф Папи Франциска, співавтор з Папою книги «Давайте мріяти: Шлях до кращого майбутнього»; Кетрін Маршалл (Katherine Marshall), старша наукова співробітниця Центру Берклі при Джорджтаунському університеті у справах релігії, миру та міжнародних відносин, професорка практики розвитку, конфліктів і релігії в Школі дипломатичної служби. 

Професор Джеремі Макбридж (Jeremy McBridge) з Оксфордського університету, адвокат Андрій Костюк зі Школи права УКУ та Сандра Кренман (Sandra Krähenmann) з Женевського університету візьмуть участь у панельній дискусії про права людини у час ковіду. Панелісти з університету Нотр-Дам: Скотт Епплбі (Scott Appleby), Клеменс Седмак (Clemens Sedmak), Кетрін Болтен (Catherine Bolten) та Джулія Ковальскі (Julia Kowalski) говоритимуть про те, чому нова соціальна етика на часі. Під модерацією провідного релігійного соціолога світу Хосе Касанови (José Casanova), який багато років спостерігає як науковець за формуванням українського громадянського суспільства, визначні дискутанти з Джорджтаунського університету Кім Даніелс (Kim Daniels) та Дейвід Голленбах (David Hollenbach) зосередиться на тому, як ідеї субсидіарності та солідарності можуть покращити життя біженців і мігрантів.

Софія Опацька, проректорка УКУ, декан-засновниця Львівської бізнес-школи модеруватиме панель на тему «Освіта для моральної свободи». З Риму сестра Хелен Алфорд, філософиня та інженерка, випускниця Кембриджу, проректорка Папського університету The Angelicum, модеруватиме дискусію під назвою “Нова людина: від технологічної неволі до нової свободи”.

Заключний круглий стіл конференції відбудеться у п’ятницю, 26 лютого о 19:00, на якому доповідачі поділяться найкращими ідеями, які прозвучали у попередні дні і спробують відповісти на запитання: «Що нам робити далі?».

На конференції також буде представлений експериментальний дискусійний формат від американсько-українського проєкту «Lviv Lab», народженого під час пандемії. Під час дискусій ви, зокрема, почуєте учасника Гонконгського руху за свободу, який надихнувся Євромайданом в Україні.  Він проаналізує, як права людини вписуються в матрицю глобалізації та локалізації. Представники американського бізнесу у сфері сучасних технологій диктуватимуть про те, як розбудувати «здоровий» публічний простір у містах.

Студенти, які працюватимуть у «Lviv Lab» під час конференції, готуватимуть короткі резюме по кожній панелі, щоб розповісти про перебіг дискусій тим, хто не зможе взяти участь у всій конференції. Також студенти УКУ в рамках конференції представлять результати своїх досліджень та напрацювань. 

Реєстрація тут: http://ihd.ucu.edu.ua/ihdda2021/registration

Детальна програма тут: https://ihd.ucu.edu.ua/ihdda2021#programme

Пресслужба УКУ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next