АКТУАЛЬНО

Магістри з Data Science УКУ вибороли призові місця на міжнародному конкурсі в Канаді

П'ятниця, 14 грудня 2018, 12:35
Дві команди магістерської програми Data Science факультету прикладних наук УКУ посіли призові місця на міжнародному змаганні з інновацій Queen’s International Innovation Challenge.

На змаганнях, у яких команди посіли друге та третє місце, розробляють проекти, які покликані вирішити проблеми у різноманітних сферах людського життя. Цього року вони були присвячені розумним містам та міській інфраструктурі.

Одна з команд магістрів запропонувала проект щодо покращення міської безпеки за допомогою мікрофонів. «Ми створили систему, яка допомагає визначати різні типи звуків у містах. Система здатна визначати постріли, крики та звуки аварій, локалізовувати їх та сповіщати поліцію. Втілити таку систему доволі важко, оскільки для цього потрібна інфраструктура. Тому ми використовували програми для збирання даних з гаджетів, що мають доступ до Інтернету», — розповідає студент програми Data Science Вадим Коршунов.

Інша команда розробила програму, що аналізує дані мікроклімату і дає рекомендації щодо вирощування овочів у місті. «Ми дізналися, що в Торонто нестача свіжої городини — одна із актуальних проблем міста і спробували це вирішити. Наша команда збирала різноманітні дані, які б дозволили прогнозувати, чи можна розміщувати на дахах будинків ферми для вирощування овочів. Програма збирала безліч інформації: геолокацію будинків, погоду, якість повітря та давала рекомендації. Наш проект можна реалізувати у будь-якій країні, оскільки програма збирає дані з ip-адрес для будь-якого місця», — каже студент програми Data Science Дмитро Глушко.

Програмісти створили прототипні проекти, які у майбутньому можна буде реалізувати.

«Основне питання у тому, наскільки певна країна готова до змін і чи готовий бізнес інвестувати у це. У Канаді ми зустрічалися із дуже активними діаспорянами, які працюють в IT та часто приїжджають в Україну. Вони були зацікавлені у наших проектах, тому їх можна буде долучити до їх реалізації», — розповідає студент програми Data Science Антон Щербина.

Змагання вже вчетверте проходять в університеті Queen’s у Торонто. Команди програмістів із УКУ беруть участь у них третій рік поспіль. Цьогоріч з ними змагалися студенти з 14 країн, серед яких США, Австралія, Канада, Китай, Німеччина.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://ucu.edu.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next