АКТУАЛЬНО

Мальтійська служба допомоги за підтримки агентства USAID продовжує допомагати постраждалим від повеней в Івано-Франківській області

Середа, 16 вересня 2020, 11:52
У червні інтенсивні опади призвели до масштабних повеней в Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Закарпатській і Тернопільській областях. Було підтоплено десятки населених пунктів, сільгоспугіддя, зруйновано дороги тощо.

Всього від негоди постраждали 349 міст та селищ. Про це повідомлялось на сайті ДСНС. Під час стихійного лиха було підтоплено понад 7 тисяч підвалів та понад 22 тисячі присадибних ділянок.

Зруйновано 202 км автодоріг та 95 мостів, 549 км доріг та 213 мостів пошкоджено. Найбільше постраждала Івано-Франківська область. Із перших днів повені на Івано-Франківщині волонтери МСД надавали підтримку постраждалим. Спершу – возили питну воду, пакети з продуктами, а згодом – допомагали з викачуванням води з підтоплених господарств.

Благодійна організація Мальтійська служба продовжує допомагати постраждалим за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Цей проєкт має на меті принести короткострокове полегшення громадам регіону, який найбільше постраждав від повеней в Івано-Франківській області наприкінці червня.

Мальтійська служба допомоги Івано-Франківська надасть 500 домогосподарствам у Галицькому та Тлумацькому районі, які найбільше постраждали від стихійного лиха, пакети першої допомоги. Ці пакети міститимуть: плед, рушники та засоби особистої гігієни. Першочерговим завданням проєкту було викачати воду з подвір’їв деяких затоплених домогосподарств, адже навіть за два місяці після повені все ще є господарства з замуленими криницями. Дехто з господарів, кому волонтери вже відкачували воду, одразу після повені звернулися по повторну допомогу. І фінальним завданням проєкту стане навчання з ефективного використання помпи для відкачування води, щоб у разі наступної повені селищні громади були більш підготовленими до стихії.

 Цей проєкт сприятиме зусиллям, спрямованим на зміцнення підтримки громадськістю місцевих реформ і економічних змін.

Проєкт реалізується благодійною організацією Мальтійська служба допомоги за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку.

Пресслужба Мальтійської служби допомоги


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next