АКТУАЛЬНО

Мальтійська служба допомоги вдячна всім жертводавцям за підтримку польової кухні на Майдані

Середа, 19 березня 2014, 16:20
«Минуло 100 днів нашої праці на Майдані… Сьогодні ми вже маємо іншу країну, інших людей – мешканців цієї країни. Ми маємо Небесну сотню і нові виклики чи загрози нашій незалежності», - зазначають представники Мальтійської служби допомоги, звертаючись до всіх, хто їх підтримував.

Як пишуть мальтійці, спостерігаючи за ситуацією в Україні на початку грудня, вони вирішили їхати до Києва, щоб організувати харчування людей на Майдані. Працюючи часто навіть у критичних умовах, їм вдалося організуватись і налагодити харчування. За цей час мальтійці приготували 400 тисяч порцій страв і понад мільйон порцій чаю.

«У наших стравах - три цибулини, які щодня приносила бабуся Марія, квасоля, яку в хустинці доставила одна старенька жінка, дві головки часнику від діда Миколи, щоденних 50 кг курячого філе від жертовних київських підприємців, м'ясо від фермерів, які також стояли на Грушевського та Інститутській. Варилися наші страви на польових кухнях, які були колись подаровані нам нашими партнерами – мальтійцями з Німеччини. Ми палили дровами, що їх щодня приносив дід Василь у рюкзаку, або ж дровами, що їх 20-тонними вантажівками привозили наші друзі з Долини. У нашому вже легендарному чаї на Майдані, крім лимона, імбиру, карпатських ягід та степових страв, ви, напевне, знаходили багато любові наших сердець», - так пишуть вони.

Наостанок мальтійці дякують жертводавцям, які підтримували і підтримують їх, як фінансово, так і інформаційно.

«Ми дякуємо Сергію Нігояну, котрий рубав нам дрова, дякуємо дідусеві Володимиру Топію, який привітно, з жартами і посмішками, зустрічав нас у «профспілках», дякуємо Ромчикові Гурикові і всій Небесній сотні, що віддали свої життя, щоб ми могли жити. Вічна вам пам'ять», - пишуть мальтійці.

Департамент інформації УГКЦ

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next