АКТУАЛЬНО

Мальтійська служба розпочала онлайн-навчання майбутніх рятувальників

Середа, 12 травня 2021, 11:37
10 травня стартувало онлайн-навчання для майбутніх мальтійських рятувальників. Проведення спеціалізованих курсів з кваліфікованої першої допомоги за сертифікованою програмою Євросоюзу з використанням сучасного навчального обладнання та засобів порятунку триватиме протягом тижня.

У навчанні беруть участь мальтійські волонтери з Фастова, Миколаєва, Львова та Тисмениці. Наступного тижня естафета перейде до Івано-Франківська, Вараша, Кам'янця-Подільського, Маріуполя, Кам'янського та Южноукраїнська. Це початок цілої низки запланованих заходів із розвитку медичного рятувального напряму у рамках проєкту «Збільшення можливостей самодопомоги громад та їхньої опірності у надзвичайних ситуаціях» за підтримки «Renovabis» разом із Мальтійською службою допомоги Івано-Франківська.

Основною метою проєкту є популяризація принципів волонтерства, активізація волонтерських рухів в Україні, розбудова системи порятунку МСД задля якісних змін в місцевих громадах та для кваліфікованого реагування в кризових ситуаціях.

Проєкт передбачає працю в кількох взаємопов’язаних напрямах:

  • Навчання з першої допомоги (BLS). Програма та сертифікати європейського зразка.
  • Розвиток медичного рятувального напряму: підвищення кваліфікації волонтерів-рятувальників та збільшення потенціалу МСД для здійснення рятувальних заходів.
  • Розвиток волонтаріату соціальної сфери: залучення молоді до соціальної діяльності БО та ГО, підтримки діяльності рятувальників, забезпечення їх інфраструктури та побуту за настання надзвичайних ситуацій.
  • Розвиток напряму «Community Volunteer»: розвиток та активізація громадянського суспільства, визначення потреб і проблем локальних громад, захист прав та інтересів громади, самоорганізація, розбудова здорової громади, підготовка, планування та реалізація проєктів задля якісних змін. 

Цільові групи – це мальтійські волонтери, громади у сільській та міській місцевості, інші волонтерські організації у десяти містах України (Берегове, Львів, Івано-Франківськ, Кам'янець-Подільський, Слов'янськ, Фастів, Південноукраїнськ, Кам'янське, Запоріжжя, Маріуполь), які є випускниками програми першої допомоги та бажають продовжувати свою діяльність в одному чи кількох запропонованих напрямах.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами http://ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next