АКТУАЛЬНО

«Маркетинг на служінні місії Церкви»: голови єпархіальних молодіжних комісій УГКЦ пройшли чергове навчання

П'ятниця, 11 грудня 2020, 11:55
Упродовж двох днів, 8-9 грудня, голови єпархіальних молодіжних комісій УГКЦ під проводом очільника Комісії УГКЦ у справах молоді, секретаря Душпастирської ради отця Ростислава Пендюка провели чергову навчально-формаційну зустріч на тему «Маркетинг на служінні місії Церкви», а також планували душпастирську діяльність на 2021 рік.

Задля ефективної реалізації нових проєктів священники поділилися досвідом та окреслили основні напрями діяльності, які вдалося розвинути цього року. Це було по-особливому цікаво, оскільки всім довелося оперативно реагувати на виклики, спричинені карантином. Та пори це, отці разом із їхніми молодіжними спільнотами зуміли втілити чимало цікавих задумів.

«Це були дуже цінні дні. Ми розпочали захід спільною молитвою за нашу молодь. І це надзвичайно важливо, адже часто, коли ми організовуємо різні заходи, реалізуємо проєкти, нам бракує часу для Бога. Переконаний: якщо люди можуть молитися разом, це свідчить про їхнє єднання та є запорукою успішної співдії, ― розповідає заступник голови Комісії УГКЦ у справах молоді УГКЦ отець Роман Демуш. ― Із очільником комісії, отцем Ростиславом Пендюком, ми вчилися не просто робити правильні проєкти, а й виконувати їх якісно та ефективно представляти. Таке навчання свідчить про наше розуміння, що молодіжне душпастирство потребує постійного зростання та особливого контексту. Ми живемо в часи змін, тож наша Церква повинна подбати про молодь і привести її до Того, хто вічний і незмінний вчора, сьогодні і навіки!».

У межах навчання отці розробили календар молодіжних подій'2021 ― Єдиний молодіжний простір УГКЦ. До слова, наступного року в єпархіях, монаших згромадженнях, студентських капеланствах запланували низку пізнавальних заходів.

Також мали нагоду ознайомитися з Молодіжним катехизмом «Я йду за Христом», який презентував заступник голови Патріаршої катехитичної комісії УГКЦ Назар Дуда.

«На мою думку, в історії УГКЦ наші священники ще ніколи так багато не працювали для спасіння душ, як сьогодні. Отці активно працюють у різних сферах, контекстах, інколи дуже відважно, деколи потерпаючи від критики, та вони вірять у те, що роблять, і приємно дивують своєю відданістю покликанню», ― додав отець Роман Демуш.

У межах дводенної зустрічі, що проходила у Патріаршому домі у Львові, відбулася також братня зустріч зі священнослужителями, які є учасниками навчального курсу #МАПа_edu, що проводився цими днями, та спільно стали учасниками зустрічі-практикуму з театрального мистецтва, яку модерував Олег Пригода.

dyvensvit.org


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next