АКТУАЛЬНО

Марійська молодь на реколекціях у родинному домі Патріарха Йосифа Сліпого

Вівторок, 17 березня 2015, 10:00
13-15 березня 2015 року в родинному обійсті Патріарха Йосифа Сліпого в Заздрості на Тернопільщині зібралася молодь з «Марійської дружини» церкви Архистратига Михаїла з Тернополя.

«Під час Великого посту потрібно частіше заглядати до Святого Письма, щиріше молитись, і особливо це вдається, коли покидаєш рідну хату, працю чи науку і виїжджаєш з міста туди, де тихо та ще й намолено». З такими думками прибули до Заздрості дівчата і хлопці з тернопільської «Марійської дружини». Попри зайнятість навчанням, працею і іншими важливими щоденними справами, молоді люди стараються хоча б раз на рік зібратися на реколекції. Двічі вони побували в Зарваниці. Кожного разу поверталися більш здружені, духовно багатші. Цього року радісно чекали Великого посту знову, щоб поїхати на реколекції. Всупереч дуже складній ситуації в політичному та економічному житті України, що торкнулася кожного найменшого і найвіддаленішого населеного пункту, молодь знову зібралася разом, і цього разу поїхала на батьківщину свого духовного батька і Патріарха Йосифа Сліпого.

«Господь могутньою і любовною своєю рукою попровадив до нас с. Тадею Яртим зі Згромадження сестер редемптористок. Вона, ділячись власними переживаннями та думками і розповідаючи нам історії-приклади, давала можливість піднести свої серця до ласкавого Батька-Творця! Через вправу, яку провела сестра-реколектантка, кожен мав можливість побути «улюбленою дитиною Бога». Їдемо додому з думкою про Бога, з вірою в Його любов до України і бажанням ширити добру новину про Бога поміж людей»,- згадують учасники реколекцій.

Додаток:

Марійська дружина при церкві Архистратига Михаїла була заснована в 1997 р. Першим провідником спільноти був о.Ярослав Онищук, з 2000 р. – сестра Альфонса, а з 2003 до 2012 р. – Уляна Шляхетко. Кожну свою річницю «Марійська дружина» відзначає 14 жовтня на свято Покрови Пречистої Діви Марії. Традиційно в травні і червні після Молебню хлопці і дівчата з Марійської дружини співають пісні до Ісуса Христа і Пречистої Діви Марії. Часто проводять у церкві чування і урочистості до різних церковних свят. Організовують піші ходи до Марійських чудотворних місць: с.Острів, с.Зарваниця. Кожної першої суботи діти Марійської дружини спільно моляться, разом приступають до Святої сповіді і Святого причастя.

Люба Макар, голова «Марійської дружини»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next