АКТУАЛЬНО

Матері Тернопільщини здійснили пішу прощу до Зарваниці

Вівторок, 12 травня 2020, 14:49
Уже тринадцятий рік поспіль напередодні Дня матері відбувається піша проща учасниць руху «Матері в молитві» Тернопільсько-Зборівської архиєпархії до Зарваниці. Цього року з благословення архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія Семенюка паломництво відбулося в суботу, 9 травня.

За тринадцять годин паломники пройшли п’ятдесят сім кілометрів. Із Тернополя, дотримуючись карантинних обмежень та санітарних норм, вирушило вісімнадцятеро жінок разом із духівником руху о. Василем Чамарником, а до Марійського духовного центру їх прийшло тридцять. Почувши, що проща триває, жінки навіть залишали свою роботу в полі і долучалися до паломників, жертвуючи піший хід  за щасливу долю своїх дітей, спокій і мир в Україні, здоров’я лікарів та всіх хворих на коронавірусну інфекцію. Зазвичай у такій прощі беруть участь сотні жінок, приміром торік їх було дев’ятсот. Нинішні обставини  дещо змінили формат прощі, однак молитва була не менш палкою. Це, як каже о. Василь Чамарник,  був мовчазний похід матері до Матері, котра все знає, все розуміє і відчуває серцем біль і потреби своїх дітей.       

У неділю у малій базиліці Зарваницької Матері Божої відбулася Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив архиєпископ і митрополит Василій і до якої за допомогою трансляції приєдналися тисячі вірних. Після Літургії митрополит сердечно привітав усіх українських матерів зі святом, закликав кожного у цей день подякувати своїм найріднішим, складати за них молитви. Також архиєпископ подякував організатору пішого паломництва матерів, духівнику руху «Матері в молитві» о. Василю Чамарнику.

На завершення студенти сьомого курсу Тернопільської вищої духовної семінарії імені патріарха Йосифа Сліпого представили онлайн-учасникам концертну програму з духовними піснями, привітавши у такий спосіб усіх матерів зі святом матері.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://zarvanytsya.org

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next