АКТУАЛЬНО

Матерів парафіяльної спільноти Вознесіння Господнього, що в Дубні, вітали віршами, піснями і трояндами

Вівторок, 15 травня 2018, 12:33
У День матері парафіяльну спільноту Вознесіння Господнього, що в Дубні Луцького екзархату, відвідали представниці Ковельського та Дубенського осередків Союзу українок. До участі в Божественній Літургії долучилися вірні із Всеукраїнської велопрощі.

У цей святковий день у храмі проповідував папський місіонер о. Василь Баглей. Священик саме цими днями проводив у парафії Вознесіння Господнього реколекції. Під час заключної науки місіонер наголосив на важливості молитви в житті християнина. Після Літургії всім, хто брав участь у духовних науках і приступив до Сповіді та Причастя, було уділено відпуст і благословення мощами святого Хосе Марія Ескріва.

Організатор велопрощі брат Августин Векляк, ЧСВВ, розповів детально про велопаломництво, яке триває на теренах України вже 15 років. Його учасники вирушають у мандрівку кожної весни, щоразу змінюючи маршрут. Дорогою вони відвідують християнські святині, спільно моляться та розважають на духовні теми. Цього разу їхній шлях із Тернополя до Луцька проходив через Дубно, де саме відбувалося свято. Брат Августин заохотив присутніх узяти участь у такій прощі на наступний рік.

Діти парафіяльного драмгуртка привітали матерів віршами і піснями, а хлопці з вівтарної дружини подарували всім матерям троянди. Після вітань спілкування продовжилося в парафіяльній літературній кав'ярні. Усі охочі мали змогу в цей день оглянути частково відремонтоване приміщення духовного осередку молодіжного та сімейного дозвілля.

 Західне бюро «Живого ТБ» за інформацією о. Романа Бобесюка

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next