АКТУАЛЬНО

«Майбутнє християнство в Європі та світі буде орієнтуватися на такі Церкви, як УГКЦ…», - Антуан Аржаковський

П'ятниця, 27 червня 2014, 14:32
«Майбутнє християнство в Європі та світі буде орієнтуватися на такі Церкви, як УГКЦ, яка знає, що вона має православну віру, що її ідентичність – католицька, і вона має протестантський дух боротьби за свободу та гідність.

Це екуменічна Церква, яка може збагатити світове християнство, привнести багато важливих цінностей», - про це сказав Антуан Аржаковський, доктор історичних наук, екс-дипломат французького МЗС, професор Українського католицького університету в інтерв’ю для прес-служби Львівської архиєпархії УГКЦ.

Професор Антуан висловив своє переконання з приводу важливості створення офіційної комісії між УГКЦ та Православними Церквами в Україні заради досягнення компромісу та взаємопорозуміння. «Кілька років тому Інститут екуменічних студій УКУ в партнерстві з Центром європейських гуманітарних досліджень НаУКМА створив Українське християнське академічне товариство (УХАТ), зібравши таким чином разом освітян, що належать до різних конфесій та академічних інституцій України, - розповідає він. – Такі комісії, де є свобода, дружба, де миряни можуть діяти разом зі священиками та єпископами, становлять ядро, що сприяє оновленню, дозволяє робити кроки вперед на шляху до екуменізму». Така комісія, за його словами, активно діє у Франції і вона  «публікує ґрунтовні тексти, метою яких є досягнення консенсусу».

«Сподіваємося, вона невдовзі з’явиться і в Україні. Я хотів би, щоб ці слова були почутими зі сторони ієрархії УГКЦ та інших Церков. Це дуже потрібно  для конкретного об’єднання між різними гілками Київської Церкви», - додав він.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next