АКТУАЛЬНО

Майбутні священники знайомляться із чернечим життям

Понеділок, 31 травня 2021, 16:24
25 травня 2021 року група ченців і черниць в межах проєкту Патріаршої комісії у справах монашества, на запрошення ректора о. Івана Римара, відвідала Тернопільську духовну семінарію імені патріарха Йосипа Сліпого.

Завданням отців і сестер було ознайомити п’ятий курс семінаристів із: чернечими спільнотами УГКЦ; основними моментами богослов’я богопосвяченого життя; місцем богопосвяченого життя в Церкві в історичному і духовному контекстах;  особливостями пасторальної праці з особами, які мають намір прийняти чернечий стан, та їхніми родичами; ознайомити з різноманітністю харизм у чернецтві, особливостями життя різних спільнот згідно з чернечими обітами, суттю євангельських рад і т. п.

Із семінаристами зустрічалися: о. Віталій Назар, ЗНІ, о. Сава Масник, студит, о. Роман Мельник, ЧСВВ, с. Тетяна Божик, ЗССЙОПДМ, керівник проєкту с. Магдалина Витвицька, ЧСВВ.

Після багатьох запитань і дискусій семінаристи мали змогу висловити бажання, у якому монастирі, чині чи згромадженні хотіли б проходити практику і при цьому ознайомитися ближче з харизмою вибраного інституту.

Члени Патріаршої комісії у справах монашества висловлюють велику вдячність ректорату семінарії та братам-семінаристам за гостинність і співпрацю.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами http://monashestvo.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next