АКТУАЛЬНО

Майже 150 тисяч людей доброї волі підтримали благодійну акцію «Різдвяна свічка» Карітасу України

Четвер, 03 квітня 2014, 10:45
XI Всеукраїнська акція «Різдвяна свічка» завершилась успішно, як ніколи до того. Організатори відзначають, що цьогоріч суттєво збільшились масштаби розповсюдження свічок і збору коштів для допомоги дітям і молоді, які живуть у кризових обставинах. Так само досягнуто більшого рівня поінформованості громадськості щодо цілі і суті акції.

Генеральний секретар Карітасу України Анатолій Козак повідомляє, що  додалися нові партнери, зокрема комерційні,  збільшився інтерес до акції з боку парафіян Українського Греко-Католицької Церкви (примітка: це основне місце розповсюдження спеціально виготовлених свічок).

У рамках «Різдвяної свічки» неповносправна молодь, якою опікується Карітас України на базі чотирьох спеціалізованих центрів, долучається до виготовлення різдвяних свічок, що розповсюджуються насамперед через спільноти Української Греко-Католицької Церкви, також корпоративних донорів і приватних благодійників. Цього року до акції долучилися також благодійники з Європи, США і Канади. Загалом було поширено близько 150 тис. свічок.

Кожного року завдяки проведенню акції «Різдвяна свічка» соціальні центри Карітасу України у восьми областях надають можливість тисячам потребуючих дітей і молоді брати участь у проведенні літніх таборів, відвідувати екскурсії, долучатися до роботи навчальних груп і творчих гуртків, організовувати особливі свята і бути отримувачами адресної допомоги. Завдяки цьому чимало дітей повернулося до життя у суспільстві, і у недалекому майбутньому зможуть стати активними громадянами України.

Щорічно протягом останніх років Карітас України витрачає на програми опіки дітьми і молоддю близько 3,5-5 млн грн. При цьому близько 94-97 відсотків фінансування на свою роботу отримує з-за кордону – здебільшого з Німеччини, Франції, Іспанії, Щвейцарії, Бельгії. (наші річні звіти і фінансову звітність можна переглянути тут).

Впродовж понад 20 років провадиться комплексна робота для допомоги дітям і молоді, що опинились у кризових умовах життя. Реалізовуються проекти мобільної роботи із кризовими дітьми і молоддю, реабілітації і соціалізації неповносправної молоді, соціально-психологічної допомоги дітям трудових мігрантів, надається адресна матеріальна допомога дітям, які опинилися у складних життєвих обставинах, також фінансова допомога у лікуванні онкохворих дітей.

Розповідає Дана Корень-Лупиніс, координатор акції у Канаді та США: «Спочатку, у 2012 році, ініціатива розповсюджувалась лише на парафії у Лоуер-Мейнленді Ванкувера, але була доволі успішною, адже вдалось зібрати 2500 доларів. Завдяки репортажам у ЗМІ та «сарафанному радіо», «Різдвяна свічка» збільшила своє охоплення та розповсюдилася на всі парафії Української католицької церкви у Британській Колумбії (включаючи міста Ванкувер, Нью-Вестмінстер, Суррей, Річмонд, Келона, Вернон, Камлупс, Пентіктон, Гріндрод, Прінс-Джордж та острів Ванкувер).

Більше того: маючи на меті надати допомогу українським дітям та не обмежуватись провінційними та міжнародними кордонами, проект привернув увагу української католицької парафії у Сієтлі (США) та декількох парафій у канадських містах Оттава та Едмонтон. Внесок усіх парафій та волонтерів був величезним та став визначальним для успіху цьогорічної ініціативи – ми кратно збільшили результат акції, а отже обсяг допомоги для підопічних Карітасу України».

«Задля долучення в першу чергу українців до вирішення українських соціальних проблем (але також усіх інших бажаючих, українську діаспору) протягом останніх 11 років ми організовуємо благодійну акцію «Різдвяна свічка». Останніми роками до акції долучається 130.000-150.000 людей доброї волі, що свідчить про грандіозну підтримку нашої роботи. І результати цієї акції стають дуже вагомим внеском до опіки дітьми-сиротами, дітьми з неблагополучних і малозабезпечених родин, неповносправною молоддю, дітьми трудових мігрантів.

Відеоролик про акцію Ви можете переглянути тут.

 

Повідомила Надія Чорна

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next