АКТУАЛЬНО

Майже 400 стрийських школярів мали зустрічі з екореферентом Стрийської єпархії УГКЦ

Середа, 09 грудня 2020, 11:32
Майже 400 стрийських школярів мали зустрічі з екореферентом Стрийської єпархії УГКЦ

З 30 листопада по 3 грудня 2020 року у двох школах м. Стрия відбулися чергові екоуроки у форматі презентацій, передає Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології.Перший захід відбувся у ЗОШ N 11, яка спеціалізується на інклюзивній освіті. Її директор, п. Сергій Запісов так написав в себе на сторінці про цей захід та участь в ньому еко-референта Стрийської єпархії УГКЦ о. Олега Кобеля: "діти перших класів нашої родинної Стрийської загальноосвітньої школи І ступеня №11 відчули, що саме через казки (і не тільки), які пише о. Олег, у нас падає сніг, шумлять дерева, є чиста водиця... Так, його казковий герой "колючий" їжачок Гачок зі сторінок чудово ілюстрованих книжечок, начебто промовляє до дітей (і не лише до дітей) БЕРЕЖІТЬ ДОВКІЛЛЯ, будьте відповідальними за те, щоб і цього та наступних років таки падав взимку сніг, а влітку гріло непалюче сонечко... Ми, дорослі, відповідальні за сьогодення, але нашим діточкам треба навчитися жити у світі, який ще ми не до кінця зіпсували…" Одну з еко-казок, а саме "Врятований ліс" дітки не просто слухали, а поставили коротеньку виставу. Обговорення проблематики, яку порушують еко-казки було не менш цікавим.

Наступні три дні були ще більше інтенсивними. За ці дні священник провів 10 уроків для молодших класів Малої гімназії м. Стрия імені Андрея Шептицького. Щоб забезпечити всіх бажаючих екоказками, прийшлося кілька разів їх передавати з центрального офісу Бюро УГКЦ з питань екології, що розташоване в Івано-Франківську. Ініціатором зустрічей був о. Юрій Лисишин, що вчить у школі та є її духівником.

Діти з великим ентузіазмом сприйняли уроки, головною темою яких була тема християнської відповідальності за створений Богом світ. В процесі обговорення екоказок, виявилося, що чимало дітей вже знають про пригоди Гачка та його здібності рятувати природу. Саме тому з нетерпінням чекають на нові повчальні пригоди, що допомагають усвідомити важливість збереження довкілля.

www.ecoburougcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next